Автор
Woman.bg

Продават менюто от последния обяд на Титаник

Менюто от последния обяд на Титаник ще бъде продадено на търг и за него могат да бъдат платени до 100 000 паунда.

Менюто, датирано от 14 април 1912 г., показва изисканата храна, предлагана на пътниците в първа класа в последния ден на потъналия пътнически лайнер. Списъкът включва 40 предложения, като каймакът на тогавашното общество можел да избира между ястия като яйца по аржентьойски, консоме "Фермие", пиле по мерилендски, желирано пиле или печени овнешки пържоли.

Менюто било на масата на пътника в първа класа д-р Вашингтон Додж, известен банкер от Сан Франциско, който пътувал за Америка със съпругата си Рут и сина си Вашингтон-младши. Госпожа Доджд сложила менюто в чантата си, без да знае какво предстои да се случи по-късно през деня.



Двамата със сина й оцелели при трагедията, след като били качени на спасителна лодка и менюто, което останало в чантата й, от тогава станало притежание на семейството й. То ще бъде продадено от аукционна къща Хенри Алдридж и син, водеща в продажбите на предмети от Титаник. Търгът ще се проведе по повод 100-годишнината от потъването на злополучния лайнер и ще се състои на 31 март, пише БГНЕС.