Автор
Woman.bg

12 зрители гледаха филма на Анджелина в Белград

Само 12 души се събраха в Сърбия за премиерата на режисьорския дебют на холивудската звезда Анджелина Джоли - една любовна история, развиваща се на фона на босненската война.

Някои от тях дори излязоха от салона преди края, съобщава АФП.

Противно на широко разпространените слухове, "В земя на кръв и мед" не е забранен в Сърбия, но неговата премиера събра далеч по-малко зрители, отколкото 5000, които аплодираха Джоли на галата в Сараево миналата седмица.

Филмът е заснет през 2010 г. с актьори от бившите югославски държави. Той разказва историята на мюсюлманка и сърбин, които се влюбват преди войната и се срещат отново, когато тя е пленена от отряд на босненската сръбска армия, командван от нейния бивш любим.

Сърбите реагираха гневно на появата на лентата, твърдейки, че тя ги представя като злодеи, отбелязва БГНЕС.

Мирко Бекович, член на Филмовата академия в Белград, заяви, че филмът на Джоли е предубеден. Той "представял босненските мюсюлмани като цивилизовани хора, а сърбите като диви селяни".

Войната в Босна и Херцеговина /1992-1995г./ отне живота на около 100 000 души, а милиони превърна в бежанци. Твърди се, че около 20 000 жени са били изнасилени по време на конфликта.