Моделите на световноизвестния моден бранд често са определяни за едни от най-красивите жени на планетата.

Хората, стоящи за Victoria’s Secret полагат завидни усилия не само в създаването на уникално бельо и грандиозни шоу спектакли, но и в избора на своите божествени посланици – Ангелите.

Те трябва да са млади, жизнени, красиви, с перфектно изваяни фигури, без да са твърде слаби, да са едновременно невинни и фатални, закачливи,... Просто неповторими.

Мъжете губят ума и дума при вида на дългокраки, пищни и секси мадами, палаво подскачащи по подиума или съблазнително позиращи пред фотообектива, докато жените тайно мечтаят да притежават поне частица от красотата и очарованието им.

И за да престанем да сипем хвалебствия по адрес на Ангелите ще ви представим няколко лесни стъпки за постигане на прословутия им грим, който е ненатрапчив, блестящ и подчертаващ естествената красота на всяко лице.

Ако не посещавате солариум или не използвате изкуствени бронзанти за лице и тяло, най-вероятно не можете да се похвалите с тен като този на момичетата на Victoria’s Secret.

Но това не е от значение, защото тенът е по-скоро трик усъвършенстващ кожата и формите на тялото, поставено под силните прожектори на подиума.

На почистена кожа поставете овлажняваща основа. С коректор прикрийте малките несъвършенства и ако се налага нанесете фон-дьо-тен. Ако имате чиста кожа, без натрапчиви петна и зачервявания можете спокойно да пропуснете фон-дьо-тена, тъй като основата заглажда леко цвета на лицето и придава нежен, едва доловим блясък.

Един съвет от Миранда Кер: Независимо колко мазна е кожата ви, никога не я лишавайте от влага. Овлажняващият крем е магия за кожата – придава й естествен блясък, който не могат да постигнат стотици гримове, поставени от най-добрите гримьори.

Поставете контури на лицето. С дебела четка нанесете подходящ цвят руж или пудра, които са с тон по-тъмни от кожата на лицето. Подчертайте зоните под скулите и около носа.

С по-розов или прасковен руж акцентирайте върху скулите, като за целта се усмихнете и нанесете върху изпъкналата им част.

Почистете веждите си. Върху и под клепачите нанесете коректор, фон-дьо-тен или светла пудра, за да изравните цвета им и да няма следи от червени или тъмни кръгове. С малка четчица нанесете светли блестящи сенки под веждите, на долния клепач и на клепача върху очната ябълка.

С друга четчица нанесете лек слой сиво-кафяви сенки около очната ябълка. Така окото ще изпъкне още повече.

Подчертайте клепача с черен молив или течна очна линия (с което от двете предпочитате да работите). Нанасяйте и двете много внимателно и почти в основата на миглите. Линията трябва да е тънка и деликатна, подчертаваща горния клепач и отваряща окото.

Нанесете два слоя удължаваща и придаваща обем спирала както на горния, така и на долния клепач.

Задължително нанесете съвсем лек розовеникав или червеникав блясък върху устните. Така ще освежите цялото лице и устните ви ще приличат на плод. Не е задължително да използвате течни червила или силикон за устни. Нужен ви е слой балсам за устни Nivea със страхотен плодов аромат и вкус, който не само ще придаде лек цвят и вкус на устните, но и ще ги подхрани.