Автор
Woman.bg

Най-известните женски имена в модата: Наоми Кембъл

Вчера ви разказахме малко повече за живота и кариерата на Виктория Бекъм.

Днес ще се спрем на Наоми Кембъл - друга дама известна по цял свят, както с красотата си, така и със сприхавия си нрав.

Кембъл се е родила в бедно семейство, но явно под щастлива звезда – още на 7 години тя е можела да се похвали с участие в клип на Боб Марли (песента Is This Love), а на 22 години Наоми стана истинска звезда на модния подиум и се появи в клип на краля на попа Майкъл Джексън (In the closet). Нищо чудно, че след общуването си с толкова известни музиканти и самата манекенка пропя. През 1995 г. излезе дебютният й албум Babywoman, който получи доста отрицателни отзиви от страна на критиците...



Критиката обаче само кали духа на Наоми – тя продължи напред, без да обръща внимание на злите езици. А въпросните езици си намираха доста поводи да я обсъждат – заради необуздания си характер хубавицата често се оказваше в центъра на различни скандали. Взривоопасното й поведение обаче не уплаши дизайнерите, а напротив – привлече ги към нея. Черната пантера внасяше „нотка скандалност“ в модните им ревюта, а различните марки се бореха помежду си и се пазариха, за да работят с дългокраката манекенка. Кембъл се постара да угоди на всички, работейки с Roberto Cavalli, Valentino, Dolce&Gabbana, Versace. Освен това Наоми стана първото тъмнокожо момиче, появило се на кориците на Vogue и Time.



При това Кембъл винаги се е отнасяла към любовните връзки като към партньорство. За богатите си избраници тя беше не само любима жена, но и „марка“, която да утвърди статута им. От 2008 г. насам Наоми поддържа любовна връзка с руския бизнесмен Владислав Доронин и за никого не е тайна, че именно „черната пантера“ помогна на Доронин да бъде приет в холивудското висше общество. Кембъл стана и рекламно лице на елитен московски комплекс, собственост на Доронин.

Въпреки че хубавицата вече отдавна може да не се притеснява от липса на пари, тя продължава да увеличава състоянието си, снимайки се в реклами. Освен това участва в благотворителни акции и прави дарения в защита на дивата природа. Браво, Наоми!