Декорацията за нокти е голяма страст, която има милиони последователки по целия свят.

Не спираме да се удивляваме от креативността на някои дами, които без задръжки дават широта на въображението си. Една от тях е художничката Кейли О`Конър. Ноктите на ученичката от Бирмингам са толкова интересни и уникални, че биха могли сами по себе си да се приемат като произведения на изкуството.

Кейли признава, че ноктите й са изкуствени и използва такива от 16-годишна, тъй като колкото и да обича декорацията за нокти, тя не може да се отърве от вредния си навик да ги гризе.

Кейли вече разполага с огромно портфолио с различни арт маникюри. Тя е почитателка на сериалите и на приключенските филми затова и изобразява върху ноктите си герои от "Теория за големия взрив", "Декстър", "Властелинът на пръстените" и др. Върху ноктите и можем да видим, освен декорации с цитрусово настроение или с прохладата на морския бриз и Покахонтас, Човекът-паяк, Батман и много други.

Кейли възприема своите творения като мини временни татуировки: "Това е страхотно, защото имайки предвид моята импулсивна натура, вероятно досега щях да съм покрита с татуировки, ако ноктите ми не бяха отдушник на моето желание за свобода".

"Винаги излизам навън с моите дизайни, но това не винаги е много практично. Някои от тях се чупят много лесно, а други правят дупки на чорапогащниците ми. Това е страхотно забавление, затова не ми пречи".

"Хората постоянно ме разпитват за ноктите ми и затова как съм ги направила, много е ласкателно".

Кейли има колекция от 100 лака, които използва за основа на своите творения. Някои от дизайните отнемат по около два часа, за да бъдат изработени.

За сега нейл арта е само хоби за момичето, но Кейли мечтае да си отвори свой собствен салон или онлайн магазин, така че да може да сподели забавлението от декорирането на нокти с повече хора.