Марката Fendi ще спонсорира реставрацията на някои от историческите фонтани в Рим, стартирайки с фонтана Треви. Говори се, че кулминация на проекта ще бъде модно ревю пред Треви през 2015, когато е 90-те годишнина на марката.

Очаква се Карл Лагерфелд, Силвия Фенди, шефът на марката Пиетро Бекари и кмета на Рим Джани Алемано да разкрият подробности за проекта на специална прес-конференция. По-късно тази година ще излезе и албум с фотографии на фонтаните, заснети от Лагерфелд.

“Горди сме от това, че сме обвързани с този град и това е страхотен повод за да направим нещо за него”, заяви Бекари. “Рим е източник на вдъхновение за толкова много хора.”



Реставрацията на фонтана предстои да започне през пролетта. Имената на другите четири фонтана предстои да бъдат обявени.



Една от най-знаковите сцени в историята на киното е заснета във фонтана Треви. Става въпрос разбира се за сцената от филма La Dolce Vita, в която героинята на Анита Екберг се шляе във водата, докато Марчело Мастрояни я преследва.

Според поверието, всеки който застане с гръб към фонтана Треви и хвърли монета, пожелавайки се да се върне отново в Рим, се завръща там някой ден, пише drehi.bg