Автор
Woman.bg

Българин спечели световен фотографски конкурс в категория Природа

"Добре дошли в света на паяка" от Красимир Матаров победи в тематичната категория "Природа" (Nature and Wildlife) на световните фотонагради Sony World Photography Awards 2013, споделиха колегите от bulevard.bg.

Ето и кои са другите първенци при аматьорите фотографи, избрани сред 55 хил. кандидатури.

Снимката на Гилбърт Ю от Хонконг - с танца на огнения дракон Fung Shun в Южен Китай, - победи в категорията "Изкуство и култура" (Arts and Culture).



Снимката на Хисатоми Тадахико от Япония - с двойка младоженци, преди да сключат брак, - победи в категорията "Хора" (People).



Снимката на Хоанг Хиеп Нгуйен от Виетнам спечели приза за обработен аматьорски кадър (Enhanced).



Снимката на Матиас Галвес от Чили - "експлозия от мляко" - победи в категорията "За част от секундата" (Split Second).

Снимката на Елмар Ахметов от Казахстан - "звездно дърво" в нощното небе над Мангистау, - победител в категорията "Слабо осветление" (Low Light).



Мартина Бикери (Италия) с тази снимка от Рим победи в категорията "Архитектура".



Снимката "Час пик" на Мани Фаджутаг от Филипините, направена по време на екскурзия до филипински остров, победи в категорията "На път" (Travel).



Фотомонтаж от интериора на селска къща край Джакарта с нейния стопанин донесе на Яо Куан Йо от Сингапур победата в категорията "Панорамни снимки" (Panoramic).



Снимката на Мак Куан от Китай, номер 1 в категорията "Усмихни се!" (Smile).

Снимката от фолклорен обичай в навечерието на Нова година в родната й Румъния донесе на Александра Драгой приза в категорията "Култура" в младежката секция (под 19 години).



Снимката на Джими от Тайван "Природата отвръща на удара" е победител в категорията "Околна среда" на младежката секция (под 19-годишна възраст).

Берта Висенте от Испания се натъкнала на тази необитавана сграда и решила да снима там своята позната Ариадна, с което победи в категорията "Портрети", секция "Младежи" (под 19 г.).



Словенският моден фотограф Матияш Танчич победи в 3D категорията със снимката си "Пазителка на времето", част от поредица за съхранения ретростил в интериора на китайски селски къщи.