Автор
Woman.bg

Брад Пит: Решението на Анджелина е героично

Брад Пит похвали "героичното" решение на партньорката си Анджелина Джоли да се подложи на двойна мастектомия по-рано тази година.

Днес актрисата разкри на света, че се е подложила на операция за премахване на двете си гърди през февруари като превантивна мярка, след като лекарите я предупредили, че носи "дефектния" ген BRCA 1.

Преди операцията Джоли имала 87% риск да развие рак на гърдата и в статия за в. "Ню Йорк Таймс" тя разкри, че подкрепата на Брад била от съществено значение за преминаването на семейството им през тежкия момент.

Четете още: Джоли: Не съм омъжена

Актьорът публикува комюнике, в което заяви, че партньорката му е решила да се подложи на операцията в името на шестте им деца.

"Ставайки пряк свидетел на решението й, смятам, че изборът на Анджи и на много други жени като нея е напълно героичeн. Благодаря на нашия лекарски екип за грижите и вниманието им. Всичко, което искам, е тя да има дълъг живот и здраве с мен и нашите деца. Това е щастлив ден за нашето семейство", се казва в съобщението, публикувано от британския вестник "Ивнинг Стандарт".

Четете още: Брад Пит направи зоопарк за децата си

Четете още: Дъщерята на Анджелина започна да печели от кино

Майката на Джоли Маршлин Бертран почина през 2007 г. на 56-годишна възраст, след като се бореше близо десет години с рак на яйчниците.

Анджелина с майка си

Източник: БГНЕС