Необходими продукти:
черен пипер на зърна 5 бр
Филе от сьомга 600гр
сметана 30-33% 50 мл
зелен лук 5гр
смлян черен пипер ¼ ч.л.
царевично брашно 5 грама
дафинов лист 1 бр.
бульон от риба 150 мл
копър 5 грама
каперси 20 г
мляко 50 мл
Начин на приготвяне:
Нарежете филето и го сложете в тавичка, добавете черния пипер и дафиновия лист.
Добавете рибния бульон.
Сложете тавичката в предварително загрята фурна на 200 градуса и я оставете за 15 минути. Преди това я покрийте с фолио.
За да направите соса, изсипете в съд останалата течност от изпечената риба. Добавете сметаната, нарязания лук, каперсите и добавете черен пипер.
В отделен съд смесете млякото и царевичното брашно и добавете сместа в соса. Бъркайте докато получите еднородна консистенция.
Гответе соса на слаб огън, докато не се сгъсти достатъчно.
Сервирайте рибата, обилно полята с получения сос.
Woman.bg ви препоръчва да съчетаете това прекрасно ястие с бялото вино на Винарна Свищов