80% от британците напълняват по време на отпуск, което им коства един месец диета и упражнения, за да се върнат във форма, сочи ново проучване.

Повечето от нас трябва смъкнем няколко килограма от зимата преди да се отправим по бански към плажа. След неимоверни усилия да изглеждаме добре на брега, мнозина от нас се сблъскват със същия проблем, когато се върнат у дома. Това е така, защото стигнем ли до шезлонга и видим ли се с малко тен, се отпускаме и започваме да заменяме салатите с пържени калмари, а плодовете с купища сладолед. Статистиката показва, че 80% от британците пълнеят по време на ваканция и се връщат със "свръхбагаж" след море. За да си възвърнат фигурата , трябват поне четири седмици на усилени ограничения.

Тревожно е, че само 4% от британците обръщат внимание на хранителните характеристики на блюдата, които им се сервират по време на почивка. 93 на сто от анкетираните признават, че наблягат на месото, пише БГНЕС.

Страната, в която туристите най-много пълнеят е Америка, следвана от Карибите, Франция и Италия с техните вина, сирена и паста.

Четете още: За стройна фигура – обядвайте с... мъже