Краткото и ясно "не" без заобиколки и даване на фалшиви надежди е най-добрият начин да откажете на някого, показва ново проучване.

Има ли наистина правилен начин да отрежете човек, който иска да бъде с вас? Никой не е идеален, но проучване показва, че има достойни варианти, които дори мъжете одобряват.

Според представителите на силния пол жените трябва просто да кажат "не". Колкото и неприятно да е да чуете от някого, че сте нежелан, това е по-добре, отколкото да давате фалшиви надежди.

Четете още: Несигурните хора изневеряват най-често

Вторият начин е да обясните как стоят нещата за вас и да направите комплимент. Известната фраза "проблемът не е в теб, а в мен" може да е изтъркана, но върши добра работа. Има и други, които биха смекчили неприятните емоции като например "Скъп си ми, но не по този начин". С това давате да се разбере, че не мислите нищо лошо за него, но просто не го приемате за нещо повече от мил приятел.

Убедителната лъжа е третият начин да откажете директно. Мъжете са напълно наясно, че често жените използват различни извинения. За това можете убедително да се оправдаете, за да не нараните чувствата на някого. Да кажете, че имате приятел, дори да не е вярно винаги ще ви измъкне от ситуация, когато нямате желание да започвате нова връзка.

Четете още: Липсата на оргазъм е психологически проблем