Какво се случва тази седмица? Първо ни напусна Леми Килмистър от Моторхед, в неделя – Дейвид Боуи, вчера научихме за смъртта на великия актьор Алан Рикман, а снощи е издъхнал и съпругът, който също така беше и импресарио, на Селин Дион. Причината за трагичната новина е болестта, от която Рене е страдал – рак на гърлото.

"Рене Анжелил почина в дома си в Лас Вегас, след дълга и безмилостна битка с рака. Семейството му отправя молба да бъде уважено личното им пространство и да преживее загубата в тесен кръг.“ предаде говорителят на Селин Дион.

Рене започва кариерата си като певец в група "Ле Бароне“, но по-късно решава да се преориентира и става импресарио.

Той открива Селин Дион, когато тя е едва на 12 години, дава й напътствия и благодарение на професионализма на Рене и безспорния талант на певицата, Селин Дион става световно популярна. Тя и Анжелил се женят през 1994 година. По-късно се ражда синът им Рене – Чарлс (който днес е на 14 години), а едва преди 5 години се родиха и близнаците им Нелсън и Еди.

Диагнозата "рак на гърлото“ е поставена на Рене още през 1999 година. След продължително лечение, успява да се пребори със страшната болест, но през 2014 година, Селин Дион отменя всичките си ангажименти, тъй като ракът отново застрашава живота на любимия й. От тогава до днес, тя неуморно се грижеше за него, но за съжаления фаталният край дойде.