Автор
Ива Петрова

Какво разкрива за мъжа поведението му след секс

Митът за поведението след секс на мъжете е, че заспиват, докато жените искат да се гушкат. В реалността обаче не е точно така. Трудно е да се разбере какво мисли един мъж във всеки момент, но експертите твърдят, че начинът, по който се държи след секс, може да подскаже какво се случва в главата му.


Какво разкрива за мъжа поведението му след секс:

Не иска да се гушка
Голяма част от мъжете попадат в тази категория. Не се ядосвайте – мъжете са устроени по различен начин и на мнозина не им идват отвътре нежностите след секс. Трябва да се притеснявате ако той е бил от гушкащия тип, но вече не е. Това може да е знак, че нещата във връзката ви не са добре.


Гушка му се
Ако след секс ви придърпа към себе си и ви прегърне - не го изпускайте! Този навик показва, че той е човек, който е готов за сигурна връзка, чувства се уверен в изразяването на любов и иска да ви даде обич.

5 ползи за здравето от гушкането след секс
ПО ЖЕНСКИ
Автор Весела Георгиева

5 ползи за здравето от гушкането след секс

Автор Весела Георгиева

Заспива
Не, сексът не е скучен – тук говорим за наука. Сексът стимулира допамина – невротрансмитер, който изпраща в тялото химикали, които ви карат да се чувствате добре. След оргазъм увеличаването на окситоцин осигурява супер успокояващ ефект, който подтиква мъжете за дрямка. 


Настроението му се променя
След секс става тих и емоционален. Това може да е защото се чувства несигурен относно тялото си или представянето си в леглото, или просто е в размишляващо настроение след секс.


Отива до банята
Тук също има научно обяснение – окситоцинът и пролактинът, играят роля в регулирането на водата в бъбреците и могат да накарат мъжа да почувства нуждата да уринира веднага след секс. 


Тръгва си веднага
Ако е еднократно, добре. Но ако се случва по-често, то това е червен флаг. Човек, който ви зарязва след секс, или мисли, че връзката ви опира само до физическия акт, или има проблеми с обвързването.