Автор
Евелин Попадийна

Каква жена си според римския хороскоп

В древността римските мъдреци определяли характера на хората според датата им на раждане, като ги оприличават на птици.

1-31 януари – Феникс
Фениксът символизира възкресение и безсмъртие, носи късмет и благодат. Фениксът има отношение към слънчевата енергия и преобразуванията, които стават в Космоса. Хората, родени през януари, имат силна воля и несломим дух. Не се страхуват да кажат истината в очите. Природната им интелигентност помага да се справят леко с всяка ситуация, дори и да е доста заплетена. Схващат бързо и отговарят бързо. Интуицията им е много силна, обичат да помагат на хората около себе си и са способни на големи жертви. Никога не губят силната си вяра и оптимизма си.

1-29 февруари – Кълвач
Кълвачът е смятан за пророческа птица. Праисторическите северноамерикански индианци го олицетворявали с бога на войната. Хората, родени през февруари, са много сърдечни и добронамерени. Имат остър ум, прозорливи и сдържани са. Имат силно развито чувство за дълг и стриктно изпълняват задачите си. Винаги са готови да помогнат на човек в нужда. Силно емоционални са и ако се влюбят, са способни на всичко за любовта.

1-31 март – Лястовица
Тя символизира надеждата, късмета и щастието. Също така е предшественик на пролетта, на новия живот. Считали са я за свещената птичка на богинята Афродита. Хората родени през март са благородни, съчувстват и помагат на нуждаещите се. Имат голямо сърце и вдъхват надежда на всеки. Тези хора са верни на приятелите си, мразят лъжата, безкрайно търпеливи са, дори понякога позволяват да им се качват на главата. Все пак ако някой прекали, знаят как да го поставят на мястото му.

1-30 април – Сокол
Соколът символизира неугасващия стремеж към победа, която осигурява независимост и свобода на духа. Той изразява смелостта, бързи действия и жажда за по-добър живот. Хората, родени през април, са отлични водачи, умеещи да се справят с всяка ситуация. Те са изключителни стратези, смели и решителни. Те не са отмъстителни и при поднесено извинение биха простили. Не обичат да се клюкарства зад гърба им и ако разберат, че това се е случило, то ще измислят подобаващо отмъщение.

1-31 май – Фазан
Фазанът е символ на светлината в Древен Китай. Той олицетворява красотата, късмета и успеха в живота. Също така закриля зараждащия се живот и го предпазва от зло. Родените през май са много упорити, търпеливи и постоянни в постъпките си. Не се плашат от работа и вършат всяко задължение по най-добрият начин. Също така имат реален поглед за ситуациите и хората. Родените през май са много злопаметни, биха отмъстили дори след 50 години, ако им се отдаде възможност.

1-30 юни – Пеликан
В древността пеликанът е символ на саможертва, тъй като са смятали, че храни малките си със собствената си кръв. Хората, родени през юни, са амбициозни и упорити. Готови са на всичко, за да постигнат целта си, не се отказват от плановете си и действат целенасочено. Лесно се адаптират към всякакви условия и хора. Различават се от останалите с находчивост и интелигентност.

1-31 юли – Паун
Тази птица символизира Слънцето и Дървото на живота, също така красотата, любовта и дълголетието. Той олицетворява състраданието, бдителността, царствеността и великолепието. Родените през юли са благородни хора, надарени с природна интелигентност. Те са като едни големи деца, които вярват, че всички са добри като тях и никой няма да им навреди. Способни са да преминат през безброй трудности, за да сбъднат мечтите си.

1-31 август – Гълъб
Той е символ на душата и светлината. Хората, родени през август са търпеливи и кротки, докато не бъдат засегнати. Те държат на семейството, на близките и приятелите, не позволяват на никого да нарушава тяхното спокойствие и уют. Случи ли се това, стават агресивни. Позволилите си да ги засегнат, получават заслужен урок. Те са изключително интелигентни и умеят бързо да преценяват всяка ситуация.

1-30 септември – Жерав
Жеравът е считан за пратеник на боговете. Той е свещената птица на Аполон. Белите жерави символизират дълголетието, щастието и благоденствието. Родените през септември са порядъчни, добри и лоялни. Притежават силна интуиция, анализаторски способности и смелост. Способни са на големи жертви, особено щом стане дума за близки хора. Майчинският или бащинският инстинкт е много силно развит при тях. те са мъдри и уравновесени и притежават неоспорим артистичен талант.

1-31 октомври – Лебед
В древността е считан за „птица на живота“, която се нуждае от уединение и самота. Лебедът се отъждествява с любовта, духовната чистота и всичко най-красиво в света. Хората, родени през октомври, са чаровни с мили обноски и благоразумие. Не си падат по разправиите и правят всичко възможно да запазят хармонията и добрите си отношения с останалите. Обичат да се обграждат с красиви предмети.

1-30 ноември – Ястреб
Древните гърци и римляни са го наричали „бързия пратеник на Аполон“. Той е символ на властта под и над Земята. Родените през ноември са уверени в себе си, властни хора. Не обичат да им противоречат и винаги казват това, което мислят. По душа са господари, мразят лъжата, ако се налага биха поели рискове, за да постигнат това, което искат.

1-31 декември – Орел
Орелът е символ на властта и царското достойнство. Той е вестител на победата над враговете, на интелекта над физическото начало и въобще на всички добродетели у човека. Хората, родени през месец декември,  са много сериозни, трудолюбиви и ерудирани. Обичат реда и дисциплината. Практичността е една от добрите им черти, не обичат да си губят времето. Под суровият им външен вид често се крие нежна и поетична душа.