Поддържането на чист и организиран дом често може бъде непосилен ангажимент, който отнема ценно време с близките ни, особено когато сме изправени пред натоварен график. Въпреки това, с развитието на технологиите и с няколко практични съвета, които ще ви дадем в този материал, поддържането на вашето жилищно пространство подредено и уютно би могло да се превърне в задача, която всъщност очаквате с нетърпение.

Стъпка 1: Създайте план за почистване

Първата стъпка към интелигентното почистване на дома ви е да създадете план. Започнете, като направите списък на всички зони в дома си, които се нуждаят от внимание, включително спални, баня, кухня, всекидневна и всякакви други пространства, които изискват почистване. След като имате изчерпателен списък, приоритизирайте задачите въз основа на спешност и честота на използване.

Например зони като кухнята и баните може да изискват ежедневно или седмично почистване, докато други пространства, мазето например, може да се нуждаят от внимание по-рядко. Като организирате задачите си за почистване по този начин, можете да съсредоточите усилията си там, където са най-необходими, спестявайки време и енергия в процеса.

Стъпка 2: Оптимизирайте вашето пространство

Един от ключовете към умното почистване е оптимизирането на вашето пространство, за да направите процеса по-лесен и по-ефективен. Започнете, като разчистите бъркотията и се отървете от всички вещи, които вече не ви трябват или не използвате от дълго време насам. Дарете или рециклирайте предмети, които все още са в добро състояние и изхвърлете всичко, което е счупено или не може да се поправи.

След като разчистите, помислете за инвестиране в решения за съхранение, за да поддържате дома си организиран. Използвайте кошчета, кошници и рафтове, за да съхранявате различните предмети по удобен начин, така че да ги откривате лесно и бързо.

Стъпка 3: Създайте рутина за почистване

Създайте си рутина за почистване, която е в синхрон с вашия график и начин на живот. Независимо дали предпочитате да се справите с всичките си задачи за почистване в един ден, или да ги разпределите през седмицата, последователността е ключова. Отделяйте специално време всяка седмица за почистване и подреждане на дома си и се придържайте към графика си, доколкото е възможно.

Освен това помислете за разделянето на по-големите задачи на по-малки, за да не се чувствате претоварени. Например, вместо да почистите целия си апартамент наведнъж, фокусирайте се върху една стая или зона наведнъж. Това не само прави задачата по-ползотворна, но също така ви позволява да видите напредъка си по-бързо, което може да бъде доста мотивиращо.

Стъпка 4: Включете AI в почистването на дома си. Да! Възможно е!

Изкуственият интелект е тук, за да направи почистването още по-лесно и интелигентно с първата в света безжична прахосмукачка с изкуствен интелект Bespoke Jet AI от Samsung. Нейният режим AI Cleaning анализира и класифицира различните видове подови настилки, така че да гарантира перфектна хигиенизация, но с намалена консумация на енергия.

Благодарение на нейния HexaJet мотор, генериращ до 280 W всмукателна мощност, уредът почиства безупречно всякакви подови настилки. Станцията All-in-one Clean Station пък осигурява лесно и хигиенично опразване на боклука и зареждане на прахосмукачката. Технологията Air Pulse ефективно изтегля праха и мръсотията от контейнера, а циклонният филтър премахва 99% от космите с технологията Air Spin Edge, като улавя 99,999% от финия прах и затваря капака на прахосмукачката автоматично. Времето за работа на прахосмукачката, което достига до 100 минути с една батерия, ви дава възможност да почистите цялата си къща без напрежение.

С приложението SmartThings управлението на Bespoke Jet Bot AI става лесно и бързо. От него можете да достъпите различни функции, като настройка на пътя на вашия Jet Bot, опразване на контейнера за прах, задаване на време за почистване от робота и преглед на отчет за почистване. Гениално, нали?

Влезте в новата ера на почистването с изкуствения интелект във вашия дом и се наслаждавайте на безупречна чистота без усилие.

(в материала има продуктово позициониране)