Синьо небе, лек бриз и кристално чисти брегове - няколко хапки от нашата рецепта за най-добрата хавайска пица и почти сте там. Приготвянето на пицата по нашата проста рецепта е лесно и безпроблемно, като всеки път се получава сочна, но хрупкава пица с доматения домашно приготвен сос и меко разтапящо се хаварти и чедър.

Необходими продукти:


За доматения сос:

1 кутия чери домати консерва

1 голям домат

1/2 глава лук

2 скилидки чесън
балсамов оцет

щипка сол и черен пипер на вкус

1 ч.л. захар

1 ч.л. нарязан розмарин

олио за готвене

За тестото:


280 г брашно по избор

240 мл вода

4 щипки сол

16 г суха мая за печене

зехтин
За топинга:

80 г зрял чедър Castello®

80 г зрял Хаварти Castello®

1/2 ананас нарязан на клинове

12 резена панчета

нарязан розмарин

кресон за украса

Приготовление:


Сос


• Нарежете лука на кубчета и го задушете с малко олио на среден огън, докато омекне.
• Добавете счукания чесън и гответе 3 минути, но без да покафенява.
• Добавете нарязания на едро пресен домат, балсамовия оцет, солта и пипера, захарта, нарязания розмарин и чери доматите от консерва.
• Оставете да заври, намалете температурата на котлона и гответе до гъста консистенция на соса, като разбърквате от време на време, за да не загори на дъното.
• Опитайте, за да проверите дали е подправен и балансиран по отношение на киселинността и сладостта.
• Охладете и запазете за гарниране на пицата.


За да приготвите тестото за пица:
• Сложете брашното в голяма купа за смесване със солта и маята.
• Направете кладенче в средата и добавете зехтина и почти цялата хладка вода. (Водата трябва да е топла - ако е прекалено гореща, може да убие маята).
• Разбъркайте течността и брашното, като добавите още толкова хладка вода, че да се получи меко тесто, което да се събере, без да лепне, и купата да остане чиста.
• Поръсете работната повърхност с 1 супена лъжица от допълнителното брашно и започнете да месите тестото.
• С ръцете омесете добре тестото за около 3-4 минути, докато тестото стане меко, еластично и пружиниращо. След това завийте купата с тестото с фолио и го оставете да втасва на стайна температура за 1 час или докато удвои размера си. След това го разделете на две части.
• Загрейте фурната до 220 градуса.

Направете пицата:
• След като тестото е готово, поставете го върху леко набрашнена повърхност и го оформете във формата на пица с кръгови движения с ръце или с точилка.
• Намажете пицата с доматен сос и добавете останалите топинги без кресона.
• Дръжте панчетата непокрита, за да стане хрупкава.
• Гответе 7-10 минути, докато коричката стане златистокафява.
• Гарнирайте с пресни стръкове кресон.

(платено съобщение)