Автор
Теодор Муховски

Според каноните на красотата: кои женски гърди се смятат за идеални

Много жени по света отчаяно се опитват да отговорят на общоприетите идеали за красота. Мамопластиката е една от най-популярните пластични операции в света. И така, какъв вид гърди се смятат за идеални?

Гърдите на всяка жена са идеални по свой собствен начин. Но, както показва практиката, повечето жени не са доволни от този отговор.

Малко история

Стандартът за женските гърди се е променял през много епохи. През Средновековието най-голямо възхищение са предизвиквали малките гърди. Но по времето на Венера Милоска е било точно обратното. В епохата, когато управлявала Мария Антоанета, било решено да се направят дори чаши за шампанско във формата на гърдите на кралицата.

Женските гърди винаги са били обект на внимание и възхищение от страна на противоположния пол. Именно на зоната на деколтето винаги се е обръщало значително внимание в продължение на много векове.

Нашето време

Момичетата от XXI век не изостават от своите предшественици и все още се опитват да разгадаят тайната на перфектните гърди. Много от тях обаче забравят, че гърдите са част от тялото, както и всичко останало.

В резултат на това съществуват различни стандарти за гърди за всяка жена, които да съответстват на останалата част от тялото. Има много фактори, на които може да се разчита в търсенето на перфектните гърди. Те включват анатомията на тялото, основата на млечната жлеза и дори размера на гръдния кош.

Например при жени с едро телосложение гърдите с трети или четвърти размер ще изглеждат идеално. Този размер обаче не е подходящ за крехко, слабо момиче.

При различните професии идеалът за женски гърди също може да се промени. Публичните личности, звездите от шоубизнеса, актрисите и блогърите предпочитат големи еластични гърди, които привличат вниманието към себе си.

Напоследък естествеността стана модерна, така че идеалите за женски гърди се приспособяват към новите тенденции. Днес спокойно може да се каже, че идеалната гърда на първо място трябва да изглежда естествено и красиво. Може би тази тенденция все още не се отнася за България, където на мода все още са изкуствено уголемените гърди.

Характеристиката на идеалната гърда се основава на четири параметъра.

Първо, това е обемът. Гърдите могат да бъдат изпъкнали или леко вдлъбнати.

Второ, плътността. За идеал се смятат еластичните гърди.

Третият параметър е височината на разположението на гърдите. Струва си да запомните, че ниското разположение и птозата са различни неща.

Четвъртият параметър е ширината на основата. Според този параметър гърдата може да се счита за тясна, средна или широка.

От малка до голяма

По някаква причина много жени смятат, че най-важното нещо при гърдите е размерът. Това означава, че колкото по-голяма е гърдата, толкова е по-близо до идеала. Всъщност за най-оптимални размери на гърдите след мамопластика, според хирурзите, се смятат вторият и третият. Това, на което е по-добре да се обърне внимание, е имплантите да не са асиметрични и разстоянието между млечните жлези да не надвишава четири сантиметра.

Ако обаче в главата на жената седи убеждението, че пищното деколте е идеалният вариант, не бива да променяте мнението ѝ. Така че, специално в този случай, само сочната гръд ще помогне на жената да придобие увереност в своята неотразимост. Основното нещо - не прекалявайте с него. В края на краищата, ако момиче с нисък ръст и малък размер на гърдите иска да си направи пищен бюст - резултатът може да не е идеален.

Още една причина да имате предвид, че колкото по-големи са гърдите, толкова по-голяма е вероятността те да провиснат в по-късна възраст. Тези, които не са свикнали с големите гърди, могат да се сблъскат с такава малка неприятност като болка при спортуване. Ето защо, преди да поискате от хирурга идеалната, според вас, гърда, е необходимо да изслушате мнението на специалист. В края на краищата именно той ще може да избере идеалните за вас импланти. Ѝ

Всичко ли е въпрос на форма?

Женските гърди са сравнявани с много неща! Най-често те са плодове, геометрични фигури и др. Каква форма на женските гърди е близка до идеалната?

За най-привлекателни се смятат конусовидните или заоблените форми. Кръглата форма на гърдите в живота не се среща толкова често, колкото ни се иска. Може би затова много момичета я избират за мамопластика.

За много жени, стремящи се към съвършенство, следният факт предизвиква пристъпи на паника. Гърдите на всяка жена имат лека асиметрия. При много от тях тя е почти незабележима и притеснението определено не си заслужава. Необходимо е само да се помни, че гърдите на всяка жена са уникални и привлекателни.

Въпрос на вкус е и концепцията за идеалното зърно. За стандарт, на който е прието да се равняват, се смятат обградените от малка ареола спретнати зърна, сочещи леко нагоре. Именно поради нюансите в зоната на зърното и ареолата много жени смятат, че гърдите им не са идеални.

Шарън Стоун на 66: Живея с едни и същи гърди цял живот
ЗВЕЗДИ
Автор Woman.bg

Шарън Стоун на 66: Живея с едни и същи гърди цял живот

Автор Woman.bg