Автор
Евелин Попадийна

Красотата не е всичко – трагичната история на Мис САЩ 2019 Челси Крист

До навършването на 30-ата си годишнина Челси Крист завършва право, магистърска степен по бизнес администрация, печели короната на Мис САЩ и си намира престижна работа. Пред камерата и в социалните мрежи винаги е лъчезарна, усмихната и изглежда много щастлива. Точно затова новината за самоубийството ѝ на 30 януари 2022 г., е шокираща за всички, които я познават в публичното пространство.

Най-близките ѝ хора обаче, които я познават извън светлините на прожекторите, знаят за борбата ѝ с депресията и страховете, че никога няма бъде достатъчно добра. Преди да сложи край на живота си Челси оставя бележка на майка си, с която я моли да бъдат публикувани нейните мемоари.

В своите записки бившата Мис САЩ разкрива, че е водила непрекъсната борба с вътрешния си глас, който ѝ е повтарял, че „никога няма да е достатъчна“. А успеха, който постига я подтиква още повече към желанието да е перфектна. Майката на Чесли Крист – Ейприл Симпкинс, изпълнява последното ѝ желание, с надеждата да достигне до други момичета, които са в същото положение. А в края на книгата добавя и свое лично послание.

В мемоарите си Челси, обявена за Мис САЩ на 28 години, разказва как веднага след победата се е сблъскала с негативни коментари в онлайн пространството. Само няколко часа след като е взела короната ѝ се налага да трие ужасяващи коментари в Instagram профила си. Това засилва несигурността на момичето и тя започва да мисли, че не заслужава победата. Следващите седмици нещата стават още по-кошмарни. В един момент не издържа на напрежението и отнема живота си.

View post on Instagram
 

На погребението на Челси, майка ѝ казва: „Ако аз умра, кой ще каже на света всички невероятни неща, които знаех за момиченцето си? Дъщеря ми беше боец – всеки ден се бореше с депресията, докато не се пречупи. Въпреки многото начини, по които депресията се опитваше да ѝ отнеме радостта, с почти постоянни главоболия, самота, безнадеждност, тъга и чувство за недостойнство, тя все пак намираше начин да се усмихва, да обича и да дава. Всеки ден, който имах с нея, беше истински дар от Бог. Всеки ден, в който беше тук, беше победа“.

И това доживяхме! Създадоха конкурс "Мис Изкуствен интелект" (Снимки)
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

И това доживяхме! Създадоха конкурс "Мис Изкуствен интелект" (Снимки)

Автор Антония Михайлова