Автор
Ева Лъчезарова

Аланис Морисет за проблемите си с храненето и как се е справила с тях

Наскоро Аланис Морисет даде откровено интервю за сп. Health, в което говори за своите дългогодишни проблеми с храненето.

Певицата признава, че когато е била в тийнейджърска възраст е страдала както от анорексия, така и от булимия. Въпреки че възстановяването й започнало, когато тя навършила 18 г., щом станала на 20 отново срещнала хранителни проблеми.

Този път те не били свързани толкова много с теглото й, по-големият проблем бил, че работела от сутрин до вечер, поради което започнала да се храни с вредни полуфабрикати.

Аланис твърди, че това, което я е накарало коренно да промени отношението си към храненето, е книгата на д-р Joel Fuhrman - Eat to Live.

В момента тя яде предимно плодове, ядки, различни салати и спанак. Певицата дори слагала спанак и рукола в здравословните шейкове, които си приготвя.

Разбира се, от време на време си позволява и някое „прегрешение", във вид на вино или шоколад.

Също така тя заменя някои продукти с други, за да може да си хапва любимите си храни без се чувства гузна. Например, в пицата си слага соев кашкавал и био домати. Вместо обичайните пуканки, тя прави своите с оцет балсамико, веганско масло и различни подправки.