Автор
Woman.bg

Мъжете с наднормено тегло "засичат" два пъти по-често в леглото

Мъжете с наднормено тегло имат два пъти по-висок риск от „засечки" в леглото в сравнение с останалите.

Това сочи проучване, направено в рамките на кампанията „Тънка талия - добър секс", съобщиха организаторите.

Проучването било направено сред 4075 мъже на възраст между 18-56 години в специализирания сайт за мъжко сексуално здраве erekcia.com.

То потвърди негативното влияние на наднорменото тегло върху мъжкото сексуално здраве, коментираха още организаторите на кампанията. 49% от всички участници са с наднормено тегло. Почти половината от тях (43%) споделят за зачестяващи еректилни смущения и засечки в леглото, както и за намален интерес към секса като цяло (44%).

За разлика от тях мъжете с нормално тегло (51%) имат значително по-добра сексуална изява и по-малък риск да развият еректилни проблеми вбъдеще. Голяма част от тях заявяват, че имат стабилна ерекция (80%), интерес към нежния пол и желание за секс (74%), сочат данните.

Затлъстяването уврежда кръвоносните съдове, като често засяга най-напред съдовете на пениса и води до нарушено кръвоснабдяване. Затова мъжете с наднормено тегло имат по-висок риск да развият еректилна дисфункция. Специалистите препоръчват намаляване на теглото и поддържане на активен сексуален живот.

Целта на кампанията "Тънка талия - добър секс" е ранната грижа за мъжкото сексуално здраве и предотвратяване на бъдещи сексуални проблеми. На сайта мъжете могат дискретно да изчислят индивидуалния си риск, както и да проверят нивото на еректилната си функция. Всеки може да се консултира онлайн със специалист или да посети кабинет по мъжко сексуално здраве.

Според специалистите намаляването на теглото дори и с 10% води до значимо подобрение на еректилната функция, защото нормализирането на теглото увеличава нивата на тестостерона. Затлъстяването пък е сред основните причини, наред с напредването на възрастта, за неговото намаляване, а то често е причина за половата слабост. Натрупването на мазнини води до превръщане на мъжките полови хормони в „женските" естрогени.

Когато „засечките" в леглото зачестят, мъжете трябва да се обърнат към лекар, съветват специалистите. Тогава е възможно предписване на тестостероно заместителна терапия или посягане към някое от „вълшебните" хапчета за постигане на ерекция. Те обаче трябва да се вземат след консултация с лекар, тъй като при високо кръвно например не се препоръчват.

Източник: Bnews.bg