Американската полиция съобщи, че издирва супермодела Наоми Кембъл за разпит във връзка с нападение срещу шофьора й.

Шофьорът на Черната перла, известна с агресивния си нрав, твърди, че тя го нападнала, докато той шофирал черния й "Кадилак" из Източен Манхатън, Ню Йорк.

Служителят заявил, че бил ударен толкова силно "отзад по врата", че лицето му се блъснало в кормилото на движещия се автомобил, при което получил синина под дясното око.

Тогава пострадалият спрял колата и отишъл да говори с пътен полицай, който от своя страна извикал криминалните. След това му била оказана първа помощ, а полицаите започнали да издирват Наоми за разпит по въпроса.

Супермоделът напуснал мястото на произшествието пеша и се отправил в неизвестна посока.

Говорител на Наоми заяви, че тя не трябва да бъде съдена прибързано, защото „има повече в тази история, отколкото се вижда" на пръв поглед.

Малко по-късно шофьорът споделил пред медии, че няма да повдига обвинение срещу красивата си работодателка.

Според запознати, Наоми побесняла, защото смятала, че служителят прикривал забежките на руското й гадже Владимир Доронин. Преди година шофьорът возел именно олигархът.

Кембъл вече има солидно досие за изблици на насилие. През 2008 година тя призна, че е нападнала полицаи на лондонското летище Хийтроу. Освен това преди време се съгласи с обвинението, че е замерила своя прислужница в Ню Йорк с мобилния си телефон.

Не малко бивши нейни служители са опитвали да я съдят за обидно и жестоко отношение.