Червеното вино продължава да се утвърждава като вълшебен еликсир, и то не само по отношение на доброто здраве, а и на тънката талия.

Прясно проучване твърди, че дамите, които пият по една-две чаши червено вино на ден, са по-слаби от тези, които предпочитат минерална вода или безалкохолни напитки.

В изследването се включили 19 200 американки на възраст от 39 години и повече, които били наблюдавани в продължение на 13 години след това.

Първоначално учените ги анкетирали относно това какви напитки приемат обикновено, а впоследствие наблюдавали теглото им години наред.

Специалистите установили, че всички жени, без изключение, напълнели. Най-минимално повишение на теглото обаче било отчетено при тези, които редовно пийвали по чаша-две червено вино.

Освен това станало ясно, че не всички алкохолни напитки действат на талията като виното. Например по-силните питиета, както и бирата, не се отразявали толкова положително върху фигурата на дамите.

Според учените тялото има собствен подход към разграждането на алкохола в червеното вино, ако то се приема редовно.

Черният дроб произвеждал ензими, които веднага превръщали гроздовата напитка в енергия и не й позволявали да се превърне в мастни натрупвания.

Това се случвало независимо колко висок или нисък бил общия калориен прием и по никакъв начин не важало при консумация на храна.

Експертите ще продължат проучванията си по темата, за да установят до каква степен виното може да забави и намали напълняването. А ние определено няма да се отказваме от любимото си каберне с вечерята.