Необходими продукти:
½ пакет бутер тесто
1 жълтък
¼ ч.ч. настърган на ситно кашкавал
1 с.л. нарязан на ситно магданоз
½ ч.л. сух риган
Начин на приготвяне:
Смесете кашкавала с магданоза и ригана, а жълтъка разбъркайте с малко вода.
Тестото се разстила върху леко набрашнена повърхност, и се разточва.
Срежете го по дължина на две половини . Двете половини намажете с жълтъка.
Върху едната поръсете сместа с кашкавала и подправките.
Другата половина сложете върху нея, така че намазаната с жълтъка страна да е отдолу.
Минете леко с точилка отгоре.
Режете тестото на ленти около 1-1,5см широки. Навийте ги с леко завъртане, сложете ги в тава, покрита с хартия за печене.
Намажете ги отгоре с жълтък. Печете ги 10 мин. в предварително загрята до 200С фурна.