Лятото наближава с пълна сила, което трябва да ни подскаже, че е време да се подготвим подобаващо за най-дългоочаквания и обичан сезон през годината. Това включва не само подмяна на гардероба с леки и ефирни дрехи, нови обувки или бански костюм, но и така безценните грижи за кожата. Всички знаем какви последствия оставят върху кожата замърсеният сух въздух и жарките лъчи на лятното слънце. Ако не предприемем адекватни действия отрано, за да се противопоставим пълноценно на негативните фактори през този период, рискуваме да си навлечем редица неприятностни, свързани с кожата – възпаления, изсушаване, белене, поява на петна и др.

Пийте много вода

За да бъде кожата красива през горещите дни, е необходимо да не забравяме, че на първо място тя се нуждае от добра хидратация, а именно вода. Женският организъм има нужда от най-малко 1,5 литра вода на ден. Ето защо е необходимо да се уверите още отсега, че консумирате достатъчно количество вода. Тя повишава жизнения тонус, благоприятства тургора на кожата, грижи се за нейния блясък и еластичност. Освен това водата е и най-добрият естествен детоксикатор, освобождаващ ни от натрупаните токсини и мазнини. Колкото по-горещо е времето навън, толкова повече вода трябва да пиете.

Повече плодове и зеленчуци

Консумацията на плодове прави кожата по-чиста, корпинено мека и сияйна. Това се дължи на богатото съдържание в тях на витамините A, C и E. Антиоксидантните и противовъзпалителни свойства, които те притажават, ревитализират и подхранват кожата до блясък. Същото важи и за зеленчуците. Ако искате да доставите на кожата си една ударна доза витамини още сега, направете си салата от зеленолистните зеленчуци в комбинация с цитрусови плодове - същинска витаминозна бомба за вашата кожа.

Ексфолирайте

Ексфолирането е от решаващо значение за постигането на мека и сияйна кожа. То ни помага да се отървем от натрупаните мъртви клетки, което от своя страна подсилва значително здравословната регенерация на останалите клетки. Чудесен ексфолиращ ефект върху лицето си бихте получили, ако смесите тоалетно мляко с ч.л. захар или кафе.

Внимавайте със сапуна

Избягвайте да почиствате лицето си с каквото ви попадне. Това се отнася особено силно за сапуна. Той трябва да е антибактериален и да не изсмуква влагата от кожата ви. Още по-добре би било, ако си направите естествен сапун с помощта на натурални масла, като масло от авокадо, зехтин или кокосово масло. Имайте предвид, че когато температурите навън са високи, подобна грижа оказва значителен ефект върху здравето и блясъка на кожата.

Коригирайте фините бръчици

За да се чувстваме свежи и млади през цялото лято, е добре да прилагаме необходимите качествени грижи за кожата си. Известно е, че топлите дни я правят по-суха, провокирайки появата на бръчици. Ето защо от изключително значение при избора накозметика е да заложим на качеството. Изпитан продукт, който ви препоръчваме, е Slow Âge - дневен флуид с хидратиращо, изглаждакщо и подхранващо кожата действие от серията Vichy.. Отсъствието на парабени, хипоалергичните и некомедогенни свойства го правят изключително подходящ за чувствителна кожа.

Направете си тен преди излагане на слънце

Подарете си една професионална процедура в СПА салоните или в домашни условия с помощта на спрей за тен. Това не само ще подсили самочувствието ви в първите дни на лятото, но и ще помогне на тялото ви да се подготви за лъчите на жаркото слънце.

Защитете кожата

Третирането на кожата със слънцезащитен крем е препоръчително да се извършва през цялата година. Ако още не сте го направили, сега е моментът да започнете. Изберете слънцезащитен крем с минимален фактор 15 и се уверете, че предпазва както от UVA, така и от UVB лъчи.

Тренирайте

Тренировките увеличават кръвообращението, което води до по-свеж и чист блясък на кожата. Също така, потта е естествен детоксикатор, който изкарва токсините и вредните вещества извън тялото ви.