Автор
Роси Кацарова

Дарове от природата за хубава коса и лице без акне

Всички го знаем, но все пак нека отново го припомним: Не ви е небходима скъпа козметика, за да изглеждате добре, достатъчно е да се обърнете към даровете на природата каквито са етеричните масла.

Сусамово масло за бели зъби

Сусамовото масло съдържа много поливитаминови киселини, които ще подобрят състоянието на устаната ви кухина. Те не само, че се грижат за здравето на венците и езика, но и имат избелващ ефект върху зъбите.

За да се радвате на на сияйно бяла усмивка, е достатъчно да жабурите устата си със сусамово масло.

Смесете две лъжици от него с ½ лъжица готварска сода и малко вода. Жабурете в продължение на 10-20 минути, след което изплакнете.

Масло от хибискукс за обемна коса

Маслото от хибискус е точно това, от което тънката коса се нуждае. Съдържащото се в него витамин С увеличава колагена в косата, докато аминокиселините подхранват и укрепват корените, придавайки повече обем на гривата.

Освен това хибискусът доказано стимулира по-бързия растеж на косъма.



Рициново масло за дълги мигли


Всичко, от което се нуждаете, за да направите миглите си по-дълги, а веждите си по-плътни, е рициновото масло.

Нанасянето на маслото е съвсем лесно. Ако ще третирате миглите, ви е небходима само почистена четчица от стара спирала и памучен тампон. Накиснете четката в рициново масло и внимателно я изцедете, за да не бъде прекалено напоена.

Нанесете маслото с четката от средата до върха на миглите, като избягвате корените, за да не проникне в очите и да не ви създаде дискомфорт.

Оставете маслото да престои 15 минути, след което попийте миглите с тампон.

Ако имате участъци от веждите, в които косъмчетата са по-редки, също може ефикасно да ги третирате с памуче, напоено с рициново масло.

Край на акнето с масло от чаено дърво

Ефективно средство за борба с проблемната кожа е маслото от чаено дърво. Пъпките от акне успешно могат да се заличат при третиране с него.

Масло от чаено дърво в чист вид може да се използва за директно третиране само на конкретни пъпки, като това се прави с намаслена клечка за уши. Но в никакъв случай не бива чисто масло да се размазва върху голям участък от кожата, особено на лицето!

Цялото лице може да се третира с маслото, само ако е смесено с друго етерично масло като бадемово или такова от алое вера, например.

Зехтин за меки и гладки стъпала

Приемането на зехтин, благодарение на неговите мононенаситени мастни киселини, е от полза за черния дроб и стомаха. Също така намалява нивата на холестерола. Това масло има чудодейни свойства и ако се използва като средство за разкрасяване.

Зехтинът е идеален в борбата с нацепените пети.



Бадемово масло за здрави нокти


Бадемово масло е богат източник на витамин Е, който е естествен антиоксидант. Освен това витамин Е може да защити кожичките на ноктите от лющене, напукване и изсушаване – все проблеми, които често ни лишават от красив маникюр. Освен това стимулира растежа на ноктите, като новите участъци стават гладки и много по-здрави.