Качването на килограми през студените месеци от годината е нещо нормално за всяка жена. Изкушенията дебнат от всякъде, а студеното време ни приковава вкъщи.

Да, но не е задължително да се отпускаме, нито пък да се предаваме. С няколко прости стъпки можем да запазим перфектни мерки, дори и през зимата. Ето как със съвети от sin.bg:

Кажи НЕ на хляба!

Кой не обича топъл вкусен бял хляб? Той е ароматен, мек и почти топящ се в устата, но… от него неусетно се качват килограми, които никоя държаща на себе си жена не иска по бедрата и талията. Ето защо задължително го избягвай, особено ако в сготвеното ястие има обилно количество ориз и картофи.



Яж домашна кухня

Вечерята навън с приятели определено е по-лесният начин, но не и по-здравословния. Никой не може да ти гарантира, че готвачът не използва мазнината от вчера или пък не прекалява с някои продукти, от които се качват килограми. За сметка на това, когато си приготвяш храната у дома, можеш да контролираш количеството на всяка една от съставките в менюто, а и да си го признаем – няма по-вкусно от собственоръчно приготвеното ястие.

Правилните порции

Една от тайните за успешна диета, особено през зимата, е количеството на порциите. Не е нужно да се лишаваш от всичко, което обичаш, стига да е в нормални пропорции. Не преяждай и следи стриктно колко точно похапваш и дали не прекаляваш.

Супа, но не като крем

Да, крем супите са по-вкусният вариант от обикновените, но не и стане ли дума за калории. Те обикновено включват много масло, сметана и мляко, което само по себе си говори за натрупване на излишно тегло.



Трикове за бърз метаболизъм

Един от триковете да ускориш метаболизма е като сутрин пиеш чаша топла вода с малко лимон и кафе без сметана и захар, а през деня похапваш ябълки.

Избери био продукти

Вместо полуфабрикати и млека с неясен произход, избери рафта с био храни. Млечни продукти, зеленчуци, плодове, бисквити и мед – всички те са с полезни фибри и вещества, които бързо се усвояват от всеки организъм и не затлачват.



Закуската е най-важна

Едно от най-важните неща за отслабване през зимния период е здравословната закуска. Никога не оставяй тялото си без енергия в студените дни, но и не прекалявай с вредното шоколадово мляко и пържени яйца.

Не се застоявай

Не позволявай на зимата да те заклещи за стола. В по-топлите и слънчеви дни се разхождай в парка, а винаги когато имаш свободно време ходи на фитнес или йога за тонус и добра форма. Друг вариант е да тренираш в домашни условия пред телевизора.