Възбуда и вълнение, трепет и страх, страст и съмнения – кога друг път ще изпитате тези противоречиви емоции, ако не преди първия акт с нов партньор?

И двамата сте очаквали това сливане, готвили сте се за него, желали сте го... Но то може да завърши трагично заради вашите притеснения и евентуални грешки. Как да свикнете с нов любовник и да направите първия секс максимално приятен и за двама ви?

Най-важното за добър първи акт е да подберете правилно момента, когато и двамата партньори са готови да се сближат още повече и да издигнат връзката си на ново ниво. Ако мъжът е бил твърде настойчив, а дамата не е била докрай уверена в решението си и се се съгласила да прави секс, само за да не изгуби кавалера си, тя едва ли ще изпита удоволствие. Така че нека жената решава кога да бъде първата интимна нощ – увереността и готовността на партньорката са залог за успешен първи акт.

1. Усмивки в неудобните моменти

Неудобните моменти са неизбежни. Може да си ударите главите случайно, на някой да му изпука гърбът или да му изкуркат червата – може да стане какво ли не! Не се опитвайте да се държите така, сякаш нищо не се е случило, „замазвайки“ неудобния момент. Вместо това се усмихнете и целунете партньора. Преодолейте притеснението и продължете оттам, докъдето сте спрели. Не неловките моменти развалят секса, а смутеното отношение към тях, което пречи на партньорите да се отпуснат.

Четете още: 28% от жените биха излизали с мъж заради хумора му


2. Оставете експериментите за друг път

На никого не му се иска да отлага хубавите неща, но не е удачно и да прибързвате. Сексът при ярко осветление, необичайните и „трудни“ места, специфичните аксесоари – всичките тези неща изискват определено ниво на близост и доверие. Някои се съгласяват на експерименти, само за да не изглеждат комплексирани и назадничави.

Вие се притеснявате, че гърдите ви не са идеални и имате целулит, партньорът ви също мисли за някакви свои недостатъци. Това е естествено – и двамата искате да направите добро впечатление на другия. Ярката светлина може да ви попречи да се представите като добра любовница – и затова вторият акт с този партньор никога да не се случи. Ако всичко мине постепенно, с времето ще стигнете до различни експерименти и волности.

3. Говорете си

Опитът на много двойки показва, че емоциите, които изпитваме при първия (и не само) акт с даден партньор с времето се забравят. Спомняте си, че ви е било хубаво... и дотам. Но ако в паметта се утаят думи, фрази и интонации, те ще събудят редица приятни и вълнуващи емоции – същите, каквито сте изпитвали тогава.

Не си съчинявайте предварително хвалебствени оди, не обсъждайте плановете си за сутринта. Достатъчни ще са прости описания на чувствата, които изпитвате в момента. Обстановката и страстта ще накарат гласа ви да звучи съблазнително. Не се сдържайте и говорете, дори ако всичко се сведе до прости фрази като „каква кожа“ или „харесва ми да целувам корема ти“. Ако имате някакви сексуални истории, свързани с дадения партньор, можете да ги споделите с него. Например „Бях готова за това още на първата ни среща, толкова ме възбуждаше“ или „От самото начало харесах раменете ти“.

Четете още: 61% от мъжете флиртуват повече през лятото


4. Подсказвайте

Никой от двама ви не разполага с „карта на удоволствието“ за новия партньор. Първият акт наподобява разузнаване на минно поле – някъде ще гръмне, а другаде не. Сигурно се досещате, че тази неопределеност не прави нито вас, нито партньора ви по-уверени. Затова е важно да давате ориентири и сигнали. Подсказвайте му какво да направи, за да се почувствате добре, насърчавайте го, когато действа правилно. Следете и неговите реакции – за да си съставите ерогенна карта на тялото му.

5. Не хвърляйте всичките си козове

Разбира се и двамата искате да направите впечатление на другия и да покажете колко сте вещи в сферата на плътската любов. Или може би да повторите сюжет от гледан наскоро еротичен филм. Но не сега е моментът да си „мерите знанията“ - просто правете любов.

Сложните пози и постоянната им смяна могат да превърнат секса във физкултурно упражнение. Нормално е това да смути партньора – обикновено по време на секс мъжете не си мислят „виж ти, тя и това можела“, а „къде и от колко мъже се е научила на това?“. На всичкото отгоре тези „фитнес-програми“ са уморителни. В секса най-важното е да изпитвате удоволствие и да доставяте такова на партньора, а не да се чудите как да си заслужите титлата „секс-машина“ на всяка цена.

Четете още: Мъжете мислят за секс на всеки 28 минути


6. Не симулирайте

Това е много деликатен въпрос – със страстни звуци можете да повишите самооценката на партньора и да го възбудите още повече. Но има и друг момент – ако не ви харесва това, което мъжът прави и дори ви е писнало към края и театрално изигравате „хепи енд“, рискувате да получите същото „обслужване“ и следващия път. Ако не искате връзката ви да приключи с първия акт, поемете инициативата и подскажете на партньора как да ви достави удоволствие. Иначе – очаквайте разочарование и следващия път.

7. Бързо или нежно

Липсата на прелюдия и много бързият секс смъкват любовното напрежение и възбудата. Да – може да получите веднага дългоочаквания оргазъм, но замислете се дали тази страстна бързина няма да ви остави с мисълта „Какво стана всъщност?“. Няма да запомните какво се е случило и първият ви акт ще остане забравен. На негово място ще има празнота, лишена от ласки, нежност и леки разтреперващи докосвания.

8. „Не“ на комплексите

Разбира се трудно ще ви отървем от притесненията ви за вашето коремче или недостатъчно стегнатите гърди. Дори и жените с най-съвършените от мъжка гледна точка тела винаги си намират поне три недостатъка.

Просто ще ви напомним още веднъж една азбучна истина – в състояние на крайна възбуда мъжът харесва всичко, което се намира в ръцете му и на устните му. Дори и по-пълното коремче ще бъде за него изключително сладко местенце. А след акта той ще си спомня само изпитаните емоции, а не видените картини.

9. Сигурността преди всичко!

Колкото и емоционално и страстно да подходите към секса и колкото и да ви се иска да зарежете презервативите и всички условности, подходете трезво и разумно към въпроса. Ако не сте сто процента сигурни за себе си и партньора си, че нямате никакви заболявания, предавани по полов път, презервативът е задължителен. Колкото и страст и удоволствие да изпитате същата нощ, те не си заслужават месеци лечение.

10. Последно правило... Без правила!

Въпреки че има съвети, които могат да ви бъдат полезни при първия акт с нов партньор, най-добре бъдете естествени и не се преструвайте. Искреността ще ви накара да се чувствате по-уверени и да се насладите по-пълноценно на интимния контакт. Ако пък новият партньор не е за вас кандидат за постоянна връзка, ще имате възможност да се усъвършенствате и пробвате в много неща по-нататък. А сега най-важното е удоволствието!