10-те експериментални неща, които всяка жена трябва да има в гардероба си

След като открихте фигурата и знаете какво ви отива и какво не, дойде време да си разчистите гардероба.

Изхвърлете старите дрехи, подарете, тези които не ви подхождат и освободете място за новите попълнения.

Миналият път положихме добрите основи със списъка на ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ДЕСЕТ дрехи, които трябва да присъстват във всеки женски гардероб.

Сега е времето да изпуснете страха и да си изберете някой от погрешно пренебрегваните.

1. Принтове - като изключим леопардовите и змийски шарки (много модерни този зимен сезон), изглежда че в гардероба на българката други вариации на дрехи с принт не съществуват. Грешката може бързо да бъде поправена. Разнообразието на пазара е почти необхватно - на цветя, котенца, птичи принтове, на плодове, амазонски гори, че дори и християнски икони. Изборът остава изцяло ваш. Каквото и да изберете, съчетайте го семпло.

2. Дълги поли - дългите поли са от онези дрехи, вписани в регистъра на застрашените от изчезване видове. След като панталоните и дънките безапелационно държат мнозинството сред жените, на дългите поли не им остава нищо друго, освен да събират прах по закачалките. Дойде им време да ги поизтръскате вече. Дългата пола, съчетана с поло тази зима, е абсолютен хит. Ако още не сте сигурни, комбинирайте я с изчистена бяла риза, вълнено сако и чифт красиви боти.

3. Цветни обувки - като цяло проблем на повечето жени в световен мащаб. След черното и кафявото сякаш други цветове не съществуват. За многоцветни комбинации дори се избягва да се говори. Е, време е да наваксате с този пропуск. Комбинирането им е лесно-просто се спрете на семпли дрехи и оставете обувките да говорят. За по-смелите, може дори да опитат с по-ярки съчетания.

4. Гащеризон / комбинизон - след дънковата риза това е най-подценяваната дреха. Българките се плашат от това да не заприличат като облекли чувал и в това има доза истина. За да озаптите този чудесен звяр, се спрете на лека, ефирна материя, добавете колан на талията и сте готови. Основният му плюс, е че не са ви необходими други съчетания. От негативната страна стои трудното му сваляне при нужда, но и то не може да засенчи елегантността, който ще ви придаде.


5. Масивни бижута - често подценявани заради размерите и тежестта си. Силата на едрите бижута е в това, че успяват и на най-семплата дреха да придадат тежък, елегантен вид. Ако теглото им все още ви притеснява, спрете се на плексиглас и кухи конструкции.

6. Дънкова риза – дънковата риза е като универсално яке, отива на всичко. За съжаление в границите на България популярността й е малка, което е жалко. Освен, че е далеч по-лесна за поддържане от копринените и памучните си сестри, дънковата риза се съчетава отлично с пола, панталон, закопчана върху рокля и също така с...дънки. Ако желаете да й придадете по-елегантен вид, просто я закопчайте до горе и добавете колие върху нея, а защо не и брошка.

7. Ярки цветове - в общество, в което черният и сивият цвят са доминиращи, употребата на по-ярки нюанси е сякаш присъщо само на цирковите артисти. На тийнеджърите донякъде също. А защо не и на истинските жени? Няма нищо нелепо в това да си сложите розова тениска под сакото например. Ярко жълта пола или червен чорапогащник също могат да изглеждат стилно в подходящата комбинация. Ако съберете достатъчно кураж, ви съветвам да се спрете само на един артикул за начало. Спрете се на неутрален и убит цвят за съчетание, като сивото или бледо кафявото, за да поеме от яркостта на другия.

8. Шапки - барети, федори, каскети, клошета, с периферии или без, с годините сякаш шапките останаха отличителен знак на пенсионерите. Върнете стрелките назад във времето за няколко урока по стил да си припомним как да ги носим. Ако се загледате дълбоко, ще видите, че именно те дават финалният завършек на всеки тоалет, придавайки му финес и елегантност. И не ме убеждавайте, че не ви отиват. Просто не сте намерили вашата форма. Не се предавайте, защото търсенето определено ще си заслужава.

9. Макси рокля - също като гащеризона една незаслужено избягвана дреха. Повечето й привърженички си я купуват за плажа, но истината е, че направена от трико или коприна, тази рокля може да ви служи като униформа. Независимо дали на среща в офиса и на вечерно парти, нейното приложение е почти безкрайно.

10. Цветни чанти - всички знаем, че черното си отива на всичко. Всички знаем, че е и лесно за поддръжка. А и покупката на чанта е често сред редките и скъпи инвестиции в гардероба. Всичко това е истина, но не може да се отрече, че и черната чанта поради своята разпространеност, е и най-скучната. Ако и вие сте забелязали същото, е време за нова. Изберете си цвят, който да ви харесва и забравете за евентуалните комбинации в момента на покупка. Времената, когато чантата трябва да е в цвета на обувките, шапката, ръкавиците и още един списък с дрехи, отдавна отмина. Просто слушайте своята интуиция.