Когато стане дума за необичайни, колекционерски и впечатляващо луксозни вещи, най-богатите хора в света бързо забравят за понятия като пестеливост и разумно инвестиране на пари.

Bloomberg Businessweek рейтингова най-скъпите стоки и ето каква класация предлага на нашето внимание - топ 10 на най-скъпи вещи в света:

Най-скъпата яхта

Яхта Eclipse принадлежи на олигарха Роман Абрамович. Тя има отбранителна лазерна система, която я защитава от камерите на папараците. Още по-интересен е фактът, че има монтирана противоракетна система и бронирани стъкла. Стойността и възлиза на 1.2 милиарда долара.

Най-скъпата тоалетна хартия

Тя има приятна за докосване структура и предлага се в шест различни цвята. Руло от тази хартия струва 3.5 долара.

Най-скъпият телевизор

55-инчовият PrestigeHD е изработен от розово, 18-каратово злато, с общо тегло от 27 кг. Също така има инкрустирани 72 диаманта. Вътрешният панел е изработен от ръчно обработена кожа на алигатор. Този телевизор се оценява на 2 300 000 долара. Има изработени 3 такива телевизори.



Най-скъпият мобилен телефон

В топ 10 на най-скъпите вещи попада и iPhone 3GS SUPREME. Този телефон е произведен по поръчка на австралийски бизнесмен. Телефонът има обичайния набор от функции, но корпусът му е изработен от злато и диаманти. Опаковката на телефона е 7 килограмова, изработена от монолитен гранит "Kashmir gold". Цената на тези уникален iPhone е 3,2 милиона долара.

Най-скъпият мотоциклет

Мотоциклетът Dodge Tomahawk тежи 680 кг. Двигателят му Dodge Viper ускорява за 2.5 сек. до 100 км/ч, а максималната скорост, която развива е 483 км/ч. Оценката му е 700 000 долара. До момента са изработени само два такива в света.

Най-скъпата новогодишна елха

Тази елхичка се счита за сувенир и не случайно. Изработена е от злато, а коледните и украшения са диамантени и перлени висулки. Такава елха може да закупите на аукцион в Япония за 1.68 милиона долара.

Най-скъпият автомобил

Най-скъпият автомобил се оказва Mercedes-Benz W196 54-55 г. Цената му е около 24 милиона долара.

Този автомобил е изключителен и с това, че печели Гран При през 54-55 г. 80-те години автомобилът е даден на музея за автомобили в Bewley във Великобритания.

Въпреки това, музеят продава автомобила за 1.5 милиона паунда. 90-те години, автомобилът отново сменя собственика си за 24 милиона долара. Новият купувач е френски индустриалец. Малко след това отново във фокуса на продажбата и неин собственик става немски индустриалец. Този път цената, платена за нея е почти наполовина.

Най-скъпото червило

Най-скъпото червило е на стойност 62 000 долара. Корпусът е изработен от 18-каратово злато и украсен с 200 диаманта. Освен това, имате възможност да инкрустирате собствено лого, рисунка или инициали. Комплектът съдържа и четчица за нанасяне, изработена от специално дърво и се предлага във велурена торбичка.

Най-скъпият пръстен в света

Производител на това украшение е бижутерска къща Chopard. Направено е от 18-каратово злато и 9-каратов син диамант /сините диаманти са най-скъпите и най-редки камъни в света/. Цената на това бижу е 16.26 милиона долара.

Най-скъпата писалка

Aurora Diamante Pen също се числи към най-скъпите стоки в света. Стойността ѝ е 1.5 милиона долара. Перото ѝ е изработено от бяло злато и платина, а цялата писалка е инкрустирана с около 2 000 30-каратови диаманта. Капачето на тази безценна писалка е с 3-каратов диамант и платина.