Автор
Woman.bg

11-годишно дете с коефициент на интелигентност като на Айнщайн

Единадесетгодишно момче от Мексико, чието ниво на интелигентност е сравнимо с това на Айнщайн, ще се яви на интервю в посолството на САЩ, където ще се реши дали да продължи образованието си в Харвардския университет.

Експерти оценяват коефициентът на интелигентност на Луис Роберто Рамирес на 152-160, което съответства на това на авторът на теорията за относителността Алберт Айнщайн.

Малолетният гений успял за 10 седмици да завърши подготвителните курсове на един от колежите в страната, което му открива пътя към университетско образование.

Четете още: Двегодишно момче е сред най-интелигентните хора в света

По думите на един от преподавателите му, от 47 предмета, по които се явил на изпит, само по един получил оценка 9.

По всички останали бил оценен с максималните 10 точки.

Мечтата на малкия мексиканец е да се образова в Харвард, където да изучава квантова физика, предаде БГНЕС.

Родителите му казват, че образователните власти в щата Мичоакан, откъдето е родом малкият гений, им предоставят всякаква помощ.

Искане за издаване на виза вече е представено в посолството на САЩ в Мексико сити и през следващата седмица ще стане ясно дали тийнейджърът ще продължи образованието си там.

А сега нека ви подарим освен информация за 11-годишното момченце-гений, така и възможност да спечелите едногодишен абонамент за продуктите на Mustela. Достатъчно е да отговорите на въпросите в играта "Мама знае най-добре!", за да участвате в томболата. Успех на всички!