Вчера споделихме с вас първите ценни съвети за перфектната булчинска фризура.

Днес сме ви приготвили останалите:

6. Подберете си прическа, която да си подхожда с булото и другите аксесоари, които ще носите. На репетицията непременно си ги сложете, за да знаете със сигурност как ще изглеждате на сватбата.


7. Поддържайте добре косата си по време на цялата подготовка за сватбата. Правете си подхранващи маски, хранете се правилно и си правете излети по-често – чистият въздух също се отразява на състоянието на косата.

Четете още: Приказни сватбени рокли от Oscar de la Renta

8. Гримът можете да си го направите сами или да се доверите на своя приятелка. Но прическата трябва да се направи от професионалист – булчинската фризура не е просто ежедневна прическа.

9. Фризьорът трябва да ви допада като човек, защото с него ще започне утрото на сватбения ден. Важно е да се настроите позитивно и да се заредите с добро настроение.

10. Посъветвайте се с фризьора си дали да си миете косата вечерта преди сватбата или на сутринта на самия ден. Всичко зависи от това каква точно прическа ще си правите.

11. Непременно си намерете алтернативи – възможно е фризьорът ви да не успее да дойде или пък да закъснее. Предварително си направете плаваща уговорка с фризьора-“резерва“.

12. През целия ден на сватбата се старайте да не пипате косата си, за да не развалите прическата. Носете си за всеки случай лак и фиби, за да поправите евентуални дефекти.

Четете още: Мечтаното предложение за брак е...