Автор
Woman.bg

“14 дни детокс” или как да кажеш на тялото си “Благодаря”

“Вземи съдбата си в свои ръце и промени начина си на хранене. Това е естественият подход към постигане на здраве, справяне със здравословните проблеми и намаляване на теглото. Това е начинът да се будиш пълен с енергия сутрин и да положиш началото на новото си тяло – здраво, стройно и красиво.”

Някои от нас в даден момент се сблъскват със здравословен проблем, чието решаване предполага специфичен хранителен режим. Други полагат превантивни грижи за здравето си. Трети искат просто да отслабнат.

И независимо в коя от тези групи си ти, винаги можеш да направиш едно нещо – да вземеш съдбата си в свои ръце и да промениш начина си на хранене, защото това е естественият подход към постигане на здраве, справяне със здравословните проблеми и намаляване на теглото. Това е начинът да се будиш пълен с енергия сутрин и да положиш началото на новото си тяло – здраво, стройно и красиво.

Проблемът с повечето диети, е че не се взимат под внимание токсичните отпадъци акумулирали се в телата ни през годините и складирани под формата на мазнини. Когато започнеш диета, чиято цел е само отслабване, мастните натрупвания се освобождават и започват да циркулират из кръвта и тялото, причинявайки невъобразими щети. Но тъй като организмът е перфектно работеща машина, която винаги се стреми към здраве и баланс, той започва да възпрепятства процеса на отслабване, за да държи токсините под контрол. Затова правилният подход към загубата на тегло не е диета, а детоксикация на организма, защото след като се отърве от вредните токсини и химикали, тялото ти ще започне да работи заедно с теб за постигане на желаните цели и ще спре да генерира нови мастни депа.

Имайки предвид, казаното до тук, автора на книгата - Надя Петрова, ни предлага с доказани здравословни режими като суровоядството, безглутеновите диети, соковия режим и други уникални начини да пречистим организма си.

"Детокса" се базира на натуралния подход към храненето, което означава връщане към корените и природата. Той съчетава ползите от суровоядството и богатите на витамини, минерали и ензими пресни плодове, зеленчуци, ядки и семена, като ги добавя умело в най-различни ястия.
При него се използват само натурални и естествени мазнини, като се разделят по видове, подходящи съответно за салати, десерти и термична обработка с дехидратор. Специално внимание се обръща на количеството и качеството на солта и подсладителите, които се използват.

По време на този режим ще забележите как кожата, храносмилането и здравето ви ще се подобрят, имунитетът ви ще се засили, ще сте пълни с енергия и килограмите ще започнат да намаляват с всеки изминал ден.

Източник : http://14dnidetoks.com/

В книгата има и 45 рецепти, изготвени за хората, които обичат добрата храна и искат да бъдат здрави. В тях са използвани само натурални продукти, съчетани по възможно най-правилния начин, за да получите вкусни и засищащи ястия.
Всяка рецепта е създадена така, че да не натоварва организма и да се се почувствате леко и пълни с енергия след хранене, но в същото време има и лек гурме привкус, за да изглежда ястието красиво и съблазнително. Защото това също е част от моята философия за живота и храната – тя трябва да бъде вкусна, лесна за приготвяне и да гали окото, по същия начин, по който подхранва тялото.

За автора:

Надя Петрова е специалист по здравословно хранене. Завършила е Канадското училище за натурално хранене и е член на Канадската асоциация на специалистите по натурално хранене.
Друга нейна книга е “Сурова храна за всеки ден”, преведена и на английски език.

За своята книга Надя казва:

"Написах тази книга обръщайки се към теб на ти, защото храната е и винаги е била това, което сближава приятели, семейства, нации и народи. Храната е това, което ще сближи и нас. Иска ми се да вярвам, че след като държиш тази книга в ръцете си, то мисълта, че здравето и храната са неделими не ти е чужда, затова гледай на мен като на приятел – човекът, който ще ти покаже как да постигнеш целите си и ще те преведе през процеса за пречистване на организма стъпка по стъпка. "

Книга: "14 дни детокс"
Автор: Надя Петрова
Издателство: Колхида