Автор
Woman.bg

15 нестандартни начина за отслабване - част I

В стремежа си за изящно и красиво тяло, подлагайки се на тежки диети и продължителни тренировки, често пренебрегваме доказаните факти – че има много достъпни възможности, както да намалим излишните килограми, така и да постигнем главната цел – да ги задържим на новото им равнище, пише zdrave.bg.

Понякога дори не е необходимо да излизаме от дома...

1. Смехотерапия


Доказано е, че смехът е един от най-ефективните начини за премахване на наднормените килограми. 10-15 минути смях спомагат за изгарянето на до 50 калории. Опитът сочи, че всекидневната смехотерапия ще ви избави от поне 2 кг за година.

За времето на гледане на една комедия ще изгорите толкова калории, колкото и при бягане на разстояние 1 км.

Когато човекът се смее, неговият метаболизъм се ускорява средно с 20% , а именно това е основният залог за успешно и трайно отслабване.

2. Водни процедури

Те също са чудесен начин за ускоряване на метаболизма. Банята не само спомага за оздравяването, но помага и за изгарянето на голямо количество калории. За всеки грам отделена пот организмът харчи около 80 калории.

Сметката показва, че само за едно къпане може да се отслабне с до 2 кг. Наистина половината от теглото след това много бързо се възстановява, тъй като отслабването става за сметка на загубата на течност от организма.

Но редовното къпане ускорява обмяната на веществата и следователно спомага за изгарянето на мазнините.

3. Страстен секс и целувки

Ако искате да отслабнете бързо, редовният секс наистина е един от начините – само 20 минути ще изгорите 120 калории, т.е. колкото и при 10-минутен джогинг.

Известният диетолог Бруно Фабри е изчислил, че за 15 минути секс се изгарят калориите, получени от една изпита чаша вино, а за 26 минути – тези от една изядена пица.

Доказано е, че за една минута страстна целувка се изгарят 6,4 калории. Така 10 минути целувки всеки ден в продължение на година ще ви избавят от 3,5 килограма.

4. Оптимизъм

Доказано е, че депресията пречи на отслабването. Хората в лошо настроение отслабват много по-трудно. В подобно състояние ефект не дават и най-тежките диети, и най-дългите тренировки, и дори специалните операции за намаляване на теглото.

След подобни процедури пациентите с нервни разстройства отслабват средно с 4 кг по-малко в сравнение с психически здравите хора.

В добро настроение и със сияеща усмивка хората се движат повече, а това допълнително помага за намаляването на теглото.

5. Чистота

Независимо колко неочаквано може да ви прозвучи, обичайното почистване на дома ще ви избави от 4 калории за минута. Всъщност, по ефективност тази дейност може да се сравни с посещението на фитнес залата веднъж седмично.

За изгарянето на 400 калории са достатъчни:
- 2 часовото миене на пода;
- 2,15 часовото избърсване на праха;
- 82 минутното почистване с прахосмукачка.
Разбира се, не на веднъж...

Изчислено е, че за 1 година редовно чистене у дома жената извървява средно 36 км и изгаря такова количество калории, с което би се разделил колоездач, който е изминал 770 км.

Очаквайте продължение...


Последно от woman.bg