Всички искаме да запазим за дълго спомените от веселите си празници. Но как да го направим? Разбира се като увековечим хубавите си мигове на снимка. Ако искате тази Коледа да си направите наистина страхотни празнични снимки, предлагаме ви няколко идеи.

1. Довиждане, 2013 година!


Сигурно през тази година сте имали немалко незабравими изживявания – пътешествия, радостни събития, семейни празници и т.н. Направете си албум със спомени, като подберете най-хубавите и интересни снимки от изминалата година. Подпишете снимките с весели изказвания, съставете комикс от тях, в който да се разказва вашата история. Това може да се превърне в прекрасна семейна традиция, в която цялото семейство да влага творческата си енергия. След време ще ви е толкова приятно да прегледате най-ярките си впечатления от всяка година!

2. Изживейте детската си мечта

Всяко момиченце като малко е мечтало да бъде принцеса или поне Снежанка. Сега е моментът да го направите! Пригответе си роклята, за която сте си мечтали от малка и разпределете останалите роли – децата може да са зайчета, а мъжът ви или баща ви – Прекрасния принц или Дядо Коледа. Направете си фотосесия с тези образи. Можете да използвате снимките и като коледни и новогодишни картички.

3. Коледната елха

Всички украсяват елха по Коледа. И дори ако всяка година ползвате едни и същи играчки, дръвчето изглежда различно всеки път. Правете си ежегодно семейна снимка на фона на елхата. След години ще имате чудесна серия, на която ще видите как са пораствали децата ви, как са се променяли вашите дрехи и украсата на елхата, докато всичките сте все така заедно.

4. Вълшебната топка

Всички знаят, че стъклените топки за елхата правят много смешни отражения, като криво огледало. Направете си семейна фотосесия, снимайки през топката. Можете да правите смешни физиономии на воля – снимките ще ви веселят през цялата година! Можете да разпечатате тези снимки и да ги закачите на елхата.

5. Вълшебни светлинки

Кой би пропуснал да украси дома си със светеща гирлянда по Коледа? Но разноцветните светлини могат да украсят и вас самите. Сложете фотоапарата на статив, пуснете го на режим на автоматично снимане и проявете малко фантазия – омотайте се с лампичките, направете приказни и необичайни кадри. Ако пуснете апарата на дълга експозиция и си поиграете с гирляндата, снимките ще станат още по-вълшебни.

6. Гигантски подаръци

Ако разполагате с голям кашон, украсете го в коледен стил. Облепете го с червена хартия и апликации във вид на елхи и снежинки. А сега е време да сложите в него най-хубавия си подарък! Нека първо в кутията седне любимото ви дете, накичено с коледен калпак. После се снимайте в кутията заедно с мъжа си. Да, може би ще ви бъде малко тясно, но тези весели и сантиментални снимки няма да оставят никого равнодушен.

7. Хроника на елхата

Направете поетапна фотосесия на украсяването на елхата. Първо снимайте как отивате до магазина, после как избирате играчките и как татко донася елхата вкъщи. Остава да снимате как цялото семейство радостно украсявате дръвчето.

8. Празнична колекция

Помните ли как е изглеждала коледната елха от детството ви? Питайте родителите си дали не са запазили някои от старите играчки и направете нестандартна паметна фотосесия на детските си спомени.

9. Фотоиграчки

Винаги е забавно човек да украси елхата със собственоръчно направени играчки. Но този път можете да направите нещо по-специално – да украсите елхата със снимки! Разпечатайте на плътна хартия ваши семейни снимки и ги изрежете във формата на звезди, сърца, квадрати и кръгове. Нанижете ги на шарени панделки и смело ги закачете на елхата. В магазините можете да намерите и миниатюрни фоторамки, които ще стоят още по-красиво на дръвчето.

10. Приказка вкъщи

Измислете заедно приказка, в която да участват всички членове на семейството. Преди празника си пригответе костюми и направете фотосесия по мотивите на вашата приказка. После можете да поръчате да ви направят красива фотокнига, в която да се съдържа самата приказка и вашите снимки вместо илюстрации. Подарете екземпляри от нея на ваши близки, които не могат да присъстват на тържеството.

Очаквайте продължение.