Преслава започна своята 2011-та година с нов клип. Още на първи януари певицата пусна видеото към песента си "Как ти стои".

Малко след това брюнетката, заедно с най-добрата си приятелка и колежка Галена, замина за Дубай, където двете заснеха общо парче, озаглавено "Хайде, откажи ме".

Видеото бе показано на 23 февруари по време на Годишните музикални награди на “Планета” ТВ, където Галена спечели приза за "Певица на годината", а феновете на Преслава я освиркаха.

Случката се превърна в най-обсъжданата тема в следващите седмици, тъй като в желанието си да усмири почитателите си, Преслава направи грешка и се качи на сцената при Галена. Изглежда, че тя искаше да подкрепи приятелката си, но медиите и феновете на Галена бързо я обвиниха, че всъщност само е откраднала така жадуваният за много певици миг на колежката си.

*Преслава и Галена (Снимка: Bulphoto)

Певицата получи и епизодична роля в бг сериала "Столичани в повече", където играе себе си - актуалната певица, която е поканена да пее на предизборен концерт.

*Преслава в "Столичани в повече"

В началото на лятото Преслава се сдоби с чисто нов апартамент в Бояна. Пусна и нов хит - "Като за финал".

Певицата направи и благотворителен концерт с цел събиране на средства за Александра Маркова, която страда от церебрална парализа и епилепсия, като дори посети момиченцето в Израел.

Около името и се нашумя и заради участничка в музикалното риалити X factor, която призна, че е лудо влюбена в певицата. По-късно Преси взе участие в риалитито, като заедно с Наско от Б.Т.Р. направиха запомнящо се изпълнение на сцената, на песента "Две следи".

На 11.11.2011 година в в 11:11 часа, певицата пусна на пазара дългоочаквания от феновете албум "Как ти стои", а на 6 декември направи и официална промоция в столично заведение.

*Преслава на промоцията на "Как ти стои" (Снимка: Bulphoto)

Певицата спечели и първо място в нашата анкета за най-добре облечена звезда на концерта ''10 години Планета''.

*Преслава с черна дълга рокля на концерта ''10 години Планета''

В началото на декември тя се включи в още една благотворителна инициатива, като участва заедно с куп родни музиканти в концерт набиращ средства за 12-годишната Снежанка Мустафова, страдаща от детска церебрална парализа, изразена вътрешна хидроцефалия и епилепсия.

*Преслава на благотворителния концерт (Снимка: Bulphoto)

Преслава на концерта ''10 години Планета''

Заглавна снимка: Костадин Кръстев - Коко