Автор
Woman.bg

24 коледни предизвикателства: Дарете книги на читалище или библиотека

Тази година решихме заедно да отброим дните до Коледа. Всеки ден от 1 до 24 декември ще ви предлагаме различни предизвикателства, които да поддържат коледния ви дух през целия месец.

Убедени сме, че у дома имате десетки книги, които не смятате, че някога ще прочетете, но ви е жал да хвърлите. Вместо да седят и да събират прах по лавиците, защо някой да не се възползва от тях?

В България е пълно със стари читалища и библиотеки, които с радост биха приели дарения в редиците си. Скоро посетихме едно именно такова, в което хора, които нямат възможност често да се сдобиват с нови книги с жаден и любопитен поглед проучваха всички нови заглавия, които са рядкост в държавните читалища. Ако имате стари учебници и помагала и детски книжки, също бихте могли да помогнете на деца, които нямат възможност да ги използват.


Книгите са богатство, което няма цена и от което човек може да се възползва стократно, за да развие себе си, въображението и интелекта си. Дарявайки книга, вие ще освободите място за нови светове в своята библиотека и ще дарите възможността на другите да се докоснат до нови вселени.