Автор
Woman.bg

24 коледни предизвикателства: Посетете базар за ръчно изработени стоки

Тази година решихме заедно да отброим дните до Коледа. Всеки ден от 1 до 24 декември ще ви предлагаме различни предизвикателства, които да поддържат коледния ви дух през целия месец.

Напоследък наблюдаваме истински бум на авторски арт бижута, сувенири, продукти за дома, здравословни ястия, детски играчки, украси и какво ли още не. Това изключително много ни радва, защото подобни неща създават усещането за уют, близост и уникалност на един човек. Вече имаме в личната си колекция няколко бижута и чаши, дело на български дизайнери, а тази Коледа се зарекохме, че ще се опитаме всички подаръци, които ще подарим да бъдат именно такива. Затова и в тази статия подбрахме за вас няколко базара, на които ще можете да срещнете авторите на продуктите, да размените няколко думи с тях, да си изберете уникални подаръци и не на последно място да прекарате прекрасно времето с приятелите и семейството си.

Какво? Коледен базар на изкуствата - 1 част

Къде? Sofia Live Club, подлеза с фонтаните на НДК

Кога? събота, 6 декември, от 11:00 до 18:00

Ще можете да: Може би някои от вас са посещавали базара, който по традиция се организира в столичния Sofia Live Club. По време на коледното му издание ще можете да закупите коледни украшения и подаръци от над 60 български автори. Хубавото е, че ако не успеете да се включите идната събота, можете да го посетите и на 22 декември, когато ще се проведе втората му част.

В рамките на базара, ще можете да подпомогнете и две благотворителни каузи. Първата се нарича ''Да помогнем на Веси днес, за да има утре!" и набира средства за Веси - младо и усмихнато момиче на 27 г., което се бори с тежка диагноза Тумор на Франц, за оздравяването са и нужни 120 000лв за операция в Германия.

Втората кауза е на Holiday Heroes, които тази година ще дарят празнична вечеря на 5000 семейства в нужда.

Facebook страница на събитието: Коледен базар на изкуствата - 1 част

Какво? Next Door Winter Fair

Къде? голямата зала на betahaus, София, ул. Крум Попов 56-58

Кога? събота, 6 декември, от 14:00 до 21:00 часа

Ще можете да: закупите авторски предложения, сред които са: Кожени чанти от Bogdanin brothers, бижута от благородни метали на Armaveni и Angelina Tsvetkova, мода от бутик Фабрика, керамика от Art.E и Албена Джокова, играчки от текстил (YoYo fabric), тефтери и бележници (Бяла лодка), Натурални сапуни и свещи, както и натурална козметика от Freen, колектив от автори представени от магазинче.ком, текстил за дома от Vassia, бутиково вино, крафт бира и други. Ще има участници и с плетиво (Mazetto), както и с луксозно бельо ръчно шито (Mila Dokova Lingerie).

Facebook страница на събитието: Next Door Winter Fair

Какво? SoBAZAAR Christmas Edition

Къде? Soho, София, ул. Искър 4

Кога? събота и неделя, 6 и 7 декември, от 10:00 до 19:00 часа

Ще можете да: закупите красиви играчки, през ръчно изработени дизайнерски дрехи и аксесоари - шалове, бижута и други детайли, дизайнерски предмети за бита - лампи, чаши и керамика, домашен мед и насипен ароматен чай, мармалад и сироп от роза, до вълшебен шоколад от малка фабрика.

Facebook страница на събитието: SoBAZAAR Christmas Edition

Какво? Art&Design gifts

Къде? София, Studio 5

Кога? неделя, 7 декември, от 11:00 до 17:00 часа

Ще можете да: закупите авторски арт изделия от български дизайнери, всички участници можете да видите на Facebook страницата на събитието

Какво? BOOM ART коледни работилнички

Къде? Варна, Мол Галерия

Ще можете да: участвате в коледни работилнички за изработване на коледни играчки, коледни магнитчета, сурвачки.

Facebook страница на събитието: BOOM ART коледни работилнички

Какво? Моята ЕКО Коледа

Къде? Инициативата ще се проведе в София, Пловдив, Варна и Бургас

Ще можете да: На базарите в четирите български града ще можете да закупите ръчно изработени украси и подаръци от естествени и рециклирани материали и екологични детски дрехи и аксесоари, освен това ще имате възможност да присъствате на пазар с дегустации на еко и био храни от местни производители. Ще можете да участвате и в работилници за изработка на сладкиши, изящни бижута или оригинални предмети за бита и за празника.

Facebook страница на събитието: Подробности можете да научите тук