Има някои невероятни подвизи на архитектурата в нашия свят и те не са само отделни красиви сгради, но и цели градове построени на върховете на извисяващите се скали или издълбани в самите планини.

Представяме ви едни от най-добрите примери за скални гадове в света.

Бонифацио във Франция

Бонифацио е град в южната част на остров Корсика, чийто укрепления се простират по протежение на скалистите върхове, извисяващи се на около 70 метра надморска височина.

В продължение на години те са били подкопавани от силата на Средиземно море и днес къщите, издигнати на самия ръб изглеждат все едно са надвесени над пропастта.

Погледнат от морето Бонифацио е бял град блестящ на слънцето и провесен над бурните вълни отдолу.

Четете още: Хотел, до който се стига само с лодка

Акапулко в Мексико

Акапулко е прочут мексикански курортен град, добил известност от 1950-те година, когато холивудски звезди и милионери започнали да го използват като място за бягство от ежедневието. И все пак, той си остава популярна туристическа дестинация, особено сред мексиканците и студентите от САЩ, които идват тук за пролетната ваканция.

Меса Верде в САЩ

Меса Верде, издигнат в югозападната част на щата Колорадо, е дом на известните скални жилища на древните анасази, предци на племето пуебло.

Града е най-големият археологически резерват на територията на САЩ и е със статут на национален парк, който е част от световното историческо наследство на Юнеско.

Четете още: Най-добрите хотели за любителите на животни