На всяка жена се е случвало маникюрът й да се развали само заради едно счупване на нокът, или пък лакът да е започнал да се бели. Предлагаме ти 4 трика как да поддържаш ноктите си перфектни, дори когато нямаш много време.

Мий чинии с гумени ръкавици
Миенете на чинии с гумени ръкавици ще продотврати чупенето на ноктите и ще предпази нежната кожа на ръцете от изсушаване, особено в студените месеци.

Премахни остатъците от лак с паста за зъби
По-тъмните нюанси лак за нокти винаги оставят малки петънца по ноктите, които не винаги можеш да премахнеш само с лакочистител. Използвай паста за зъби за тяхното премахване, като нанесеш малко върху ноктите, остави я малко да подейства и после я измий с вода.

Повече по темата четете тук: Сладки патета върху ноктите (видео)

Използвай четка за рисуване за коригиране на грешките с лака
Случва се понякога лакът да излиза от очертанията на ноктената плочка и в такива случаи е хубаво да имаш вариант за корекция. Използвай една от онези стари четки, с които си рисувала в часовете в училище и няма да съжаляваш!

Накарай лака да изсъхне по-бързо със ледена вода

Ако бързаш да излезеш и нямаш време за съхнене на ноктите, можеш да накараш лака да изсъхне по-бързо, като потопиш ръцете си в ледено студена вода за около 3 секунди.
Същият ефект можеш да постигнеш ако пръснеш малко лак за коса върху ноктите, след като си нанесла лака върху ноктите.

Направи „лющенето“ на лака незабележимо
Ако нямаш време за нов маникюр в момента, а старият вече се е обелил, използвай топ лак с брокат. Така ще се получи интересен екефт върху ноктите, а така ще превърнеш дефекта в ефект!

Още по темата четете тук: Красив пастелен маникюр (видео)

Посрещни топлите месеци по-красива отвсякога с продукти на L'oreal. Тях можеш да разгледаш и закупиш от Farma.bg