Автор
Woman.bg

5 места в Италия, които всеки любител на виното трябва да посети

Безкрайните списъци тип „Неща, които трябва да направите преди да умрете“ в повечето случаи не дават резултат и всичко това остава само във въображението на човек. Когато обаче се замислим за това какво би ни донесло да сбъднем една своя мечта – още повече пътуване до не особено далечна Италия, си даваме сметка, че има ли желание, има и начин.

Представяме ти 5 места в средиземноморската страна, които да посетиш, в случай че си любителка на виното и на малките „скрити“ улички с характер.

Още по темата прочетете тук: Южна Италия – най-добре пазената италианска тайна

Пица и чаша тосканско вино в центъра на Неапол
Нямаше как да не отбележим, че Неапол освен град с превъзходно червено вино, е и родното място на класическата пица „Маргарита“. Комбинацията между превъзходно вино и подовна апатетина пица с моцарела пък е повече от наслада за небцето.


Чаша бяло вино на един от островите във Венеция

Венеция не е само канали и гондоли, тя е разположена и на няколко малки острова. На остров Маззорбо се намира винарната с име Вениса. Ако отидете там, не пропускайте да си поръчате пенливо бяло вино „Дорона“ в миналото любимо на аристокрацията.

Тоскана, рабира се!
Няма как да пропуснеш да опиташ прочутото тосканско вино, ако си предприела подобно пътуване до Италия. Избери която и да е тратория(типично италианско място за ядене и пиене, не толкова скъпо и формално колкото ресторант) и си поръчай чаша от виното „Чианти“ и няма да останеш разочарована!

Чаша златно „Фраскати“ в Рим
Италианската столица също има своето неповторимо вино, което има своята история още от 5000-ната година преди Христа. По-известно като „златното вино“ на Римската империя, то може да е както пенливо, така и непенливо Франскати.


Чаша сицилианско вино до вулкана Етна
В момента Сицилианското вино е изключително популярно. Виториа е регионът в Сицилия, който е под закрилата на италианското правителство заради засиленото производство на вино и многото винени лозя. Опитай вино „Пинот Ноар“ или „Гамей“, ако обичаш леко вино под жаркото среиземноморско слънце.