Автор
Woman.bg

56-годишен модел е новата сензация в модния свят

Главно действащо лице в днешният ни материал е 56-годишната Никола Грифин, която продължава да пише историята на модата.

Първо тя удари символична плесница в лицето на тесногръдието, когато украси страниците на известното списание Sports Illustrated , превръщайки се в най-възрастната жена, появявала се някога в ежемесечника.

Да си на 56 и да станеш модел на Sports Illustrated

Сега красивата дама с побеляла коса и фигура, по-едра от типичната за един модел, стигна още по-далеч и захвърли дрехите си, оставяйки само по бельо, за предизвикателна фотосесия, публикувана в единственото печатно списание за plus-size модели – SliNK.

Редно е да отбележим, че моделската кариера на Никола започва едва преди 3 години и то съвсем случайно, като първоначално е по-скоро хоби, с което дамата уплътнява ежедневието си, след като децата ѝ порастват и напускат родния дом. Но фактът, че Грифин няма дългогодишен опит в позирането не личи по нищо, даже напротив, изящната Никола изглежда толкова брилянтно фотосесиите, че човек ще реши, че е израснала пред обектива. Като най-красноречивото доказателство за думите ни е въпросния сет от снимки за списание SliNK.

Пред изданието 56-годишната дама също така разкрива, че според нея появата ѝ по страниците на списанията действа добре на тийнейджърките и младите жени.

Момичета разлистват списанията и единственото, което виждат, са перфектни и доста нереални тела и това влияе на начина, по който те самите се възприемат, кара ги да се чувстват зле, защото не изглеждат по този начин. Полезно е да разберат, че има жени с всякакви размери, че те не са единствените, които не отговарят на стереотипите.

Запитана как околните оценяват амплоато ѝ на модел, тя споделя, че никога не е чувала някой да я упреква за решението ѝ да позира или да ѝ се подиграва.

"Никога не съм чувала нещо негативно по свой адрес. Напротив. Получавам много похвали от жени, които ми казват, че най-накрая са намерили модел, който да е по-реален, като тях самите, който да ги вдъхновява. А ако ме питате, какво искам аз да кажа на дамите, то е: "Не трябва да се интересувате от мнението на околните. Просто се борете за това, което искате, и го правете със страст."