Никога ли не сте пробвали да мастурбирате?

Голяма грешка – между 50 и 80 % от жените се отдават на самостоятелни удоволствия. Ако мастурбацията не е табу за вас по религиозни или други причини, можете да се възползвате от този здравословен и естествен начин за получаване на сексуално удоволствие.

Мастурбацията може да подобри сексуалните ви техники и да повдигне нивото на възбуда по време на половия акт. Как? Представяме ви шест прости съвета.

1. Създайте атмосфера и си дайте време

Отделете достатъчно време за мастурбацията. Уверете се, че вратата е заключена, изключете телефона и се съсредоточете върху удоволствието. Създайте си чувствена атмосфера, пуснете успокояваща музика, запалете ароматични свещи и вземете горещ душ. Така ще си създадете нужното настроение.

2. Опознайте себе си

Дайте си време да изучите собственото си тяло. Огледайте се в огледалото. Опознаването на собственото тяло е ключово за самоуважението и засилва сексуалното удоволствие.

Четете още: Жените са привлечени от мъже с дълбок глас


3. Проучете ерогенните си зони

След като вече сте се уединили и няма какво да ви разсейва, докосвайте тялото си сантиметър по сантиметър. Запомнете местата, докосването до които ви доставя удоволствие. Щом проучите най-силните си ерогенни зони, ще можете гарантирано да изпитате удоволствие – сами или с партньор.

4. Разберете колко е чувствено тялото ви

Способността на тялото да изпитва удоволствие и да се чувства добре далеч не се ограничава само с областта на половите органи. Не забравяйте, че цялото ви тяло може да бъде ерогенна зона. Галете собствените си устни, шия, гърди, зърна, бедра. Всяка една част от тялото ви може да откликне с възторг на ласките. Експериментирайте!

5. Опознайте най-интимното си местенце

След като сте локализирали ерогенните си зони и сте се научили за пробуждате към чувственост другите части на тялото, открийте най-добрия начин за мастурбация лично за вас. Повечето оргазми биват провокирани от пряка или косвена стимулация на клитора. Много жени твърдят, че оргазмите им при мастурбация са по-силни, отколкото при секс, така че бъдете готови за изненади.

6. Практика и усъвършенстване

Ако първия път не сте успели да постигнете оргазъм, пробвайте пак. На някои жени им трябва повече време, за да се научат да се самозадоволяват, тка че бъдете търпеливи. Използвайте това време, за да се съсредоточите върху собствената си сексуалност. Отпуснете се и се насладете на процеса. Но не забравяйте, че всичко хубаво трябва да се прави с мярка!

Четете още: Жените искат 4 пъти повече секс