Пригответе си вкусни агнешки котлети на дървени въглища с апетитно пюре и ароматен сос.
Необходими продукти:
безсолно масло
зехтин
175 грама бакла
половин червена люта чушка, нарязана на ситно
1 глава лук, ситно нарязан
1 скилидка чесън, ситно нарязан
1 супена лъжица червен винен оцет
1 стрък джоджен, нарязан на ситно
12 агнешко котлети
Начин на приготвяне:
1. Загрейте силно котлон. Разтопете бучка масло в тенджерка с малко зехтин. Добавете баклата и около 3 супени лъжици вода. Сварете бързо, изсипете водата, поставете баклата в блендер и я направете на пюре. Сложете и лютите чушки, подправете с малко сол и захлупете за да остане пюрето топло.
2. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в малък тиган, след което добавете лука и чесъна. Оставете на слаб огън и щом започне да къкри, свалете тигана от котлона. Добавете винения оцет и джоджена и оставете соса да постои поне 10-тина минути.
3. Подправете котлетите, след това ги намажете с малко зехтин. Печете ги на дървени въглища за 2-3 минути от всяка страна, докато леко се обгорят отвън, но все още са розови отвътре. Сложете в чиния заедно с пюрето и залейте отгоре с приготвения сос.