Днес попаднахме на едно много интригуващо творение, съчетаващо в себe си два, на пръв поглед, нямащи нищо общо компонента – храната и висшата мода.

Книгата с фотоси, на многократно награждавания фотограф Фулвио Бонавиа - "A Matter of Taste" представлява нестандартен и провокиращ арт шедьовър, който успя изцяло да преобърна досегашните разбирания, царуващи в света на модата.

На снимките заснети от Фулвио са представени разнообразни аксесоари всички до един направени от храна и обединени от идеята на автора – "Ако не искаш да го ядеш-носи го!"

Важно е да се отбележи, че тези ексцентрични творения, създадени под наслова "Храната като мода", са изцяло ръчно изработени, а не дело на фотошоп-а.

Съвсем заслужено, книгата на талантливия фотограф се радва на огромен успех, което неименуемо довежда и до втори подобен проект.

За работата по него творецът си сътрудничи със стилистката Джована Баталия и редактора на списание GARAGE - Даша Жукова.

Триото в колаборация с четири световноизвестни дизайнерски къщи създава интригуваща фотосесия за пилотния брой на ежемесечното издание.

Фотографиите представят дрехи изработени от храна – рокля от цитрусови плодове - Prada, рокля от маруля -Alexander McQueen, рокля от аншоа - Moncler, рокля от орехи - Louis Vuitton.

Бонавиа разкрива, че заснемането и направата на роклите от аншоа и цитрусови плодове е била доста трудна и специфична.

Крехката структура на цитрусовите резени и фактът, че те бързо се разпадат не позволявала да бъде изградена цяла рокля от тях, както е направено при тези от маруля и орехи.

Затова кръглите резени плодове са били поставени върху отделните части на пластмасов манекен, след което са заснети, като после допълнително самият Фулвио е свървал кадрите.