Необходими продукти:
400 гр. брашно
суха мая
2 с.л. зехтин
1 ч.л. захар
200 мл. топла вода
Начин на приготвяне:
Маята разтворете в топлата вода и прибавете захарта. Оставете я да шупне за около 5-10 минути.
Пресейте брашното и заедно с водата със захар и мая омесете еластично тесто. Добавете накрая солта и олиото.
Месете тестото най-малко 10 минути.
Омесеното тесто поставете в намаслена купа и го покрийте.Оставете го да втаса около 1 час или докато не увеличи обема си два пъти.
Тестото разделете на еднакви части (10 броя около 50-60 г всяка) и оформете топки.
Поставете ги в тава, покрийте ги и ги оставете да "починат" около 1 час (трябва да се увеличат два пъти).
Всяка топка после разточете на тънка питка с дебелина около 1 см.
Печете ги в сух горещ тиган (най-добре чугунен). Можете и да ги изпечете и в силно загрята фурна.
След появата на мехури се обръща (около 30-40 секунди на страна).
Наредете ги в чиния и по желание ги намажете с масло. Покрийте ги с кърпа, за да останат мекички.