Ако искате да станете горда притежателка на копринена, блестяща и здрава коса използвайте натуралната сила на чистото арганово масло.

„Аргановото масло има невероятен ефект върху сухата коса. И не само, че наистина действа, но също така е обвързан с еко-съзнанието, с опазването на околната среда и на женските права."

Природата е концентрирала в аргановото масло множество ценни съставки като ненаситени мастни киселини (Омега-3 и Омега-9), антиоксиданти, токофероли, полифеноли, стероли и други - всички тези съставки играят важна роля за възстановяването и ежедневната грижа за прекрасната коса и сияещата свежа кожа.

Аргановото масло в неговата чиста натурална форма възстановява увредената от химични реакции и външни въздействия коса. То възобновява структурата на косъма, хидратира косата и скалпа, като придава здрав и жизнен вид на всеки тип коса.

Четете още: Небрежен кок за лятото

Натуралното Арганово масло действа на косата като:

- Чудодеен еликсир за сухата и увредена коса;
- Възвръща блясъка, мекотата и жизнеността й, като затваря влагат вътре в косъма;
- Възстановява увредените фоликули;
- Намалява цъфтящите краища;
- Предпазва от сплитане и накъсване на косата;
- Предпазва от влиянието на вредните външни въздействия - UV-лъчите, замърсявания и др.;
- Спомага за ускорения растеж на косата (поради голямото количество токофероли);
- Придава форма на "хвърчащата" и безформена коса;

Четете още: Ефектна лятна прическа

За да хидратирате сухата и увредена коса, разделете косата на кичури и нанесете обилно арганово масло от корените към краищата кичур по кичур. Количеството масло зависи от дебелината на кичурите, както и от състоянието на косата ви.

След като сте нанесли масло по дължината на цялата коса, капнете малко арганово масло на пръстите си и нежно го втрийте с масажни движения в кожата на главата. Оставете да подейства за 1-3 часа и измийте косатa.

За по-силен ефект, може да оставите маслото да действа и цяла нощ и да отмиете на сутринта. Добре е тази терапия да се прави веднъж на 1-2 седмици в зависимост от състоянието на косата.