Автор
Woman.bg

BaliTea - тайната на плоското коремче от мечтите ви

Въпреки че съм запланувала ски почивка от средата на тази седмица, истината е, че от доста време насам ми се иска, зимата по-бързо да си отиде.

Може би и поради това в последно време сънищата ми често ме отвеждат към екзотични и топли страни. Алармата сутрин обаче ме връща към реалността, а само един поглед през прозореца ме уверява, че снежната покривка е все така комфортно настанена по софийските улици и по всичко личи, че поне в близките месец-два няма да бъде изместена от раззеленени дръвчета, покрити с нежни цветове.

Замислих се обаче, че вместо да се заканвам наум как ще си взема отпуск и няма да излизам от вкъщи, докато живакът в термометрите не покаже поне 25 градуса, може да използвам оставащите дни от зимата, за да изградя една по-добра своя версия, с помощта на която да посрещна гордо и с усмивка пролетта. И най-вече без онези три килограма, останали ми спомен от гостуванията при баба покрай коледните и новогодишните празници.

Сякаш вселената негласно одобри решението ми, защото само час след като реших, че е време да вляза във форма за новия сезон, попаднах на публикация относно BaliTea - напитка с богат и балансиран вкус и с аромат, носещ спомена за далечни екзотични места. Или иначе казано - еликсир, който прочиства съзнанието и душата и същевременно с това детоксикира тялото и спомага ефективното и здравословно отслабване.

Но ще ви споделя впечатленията си от чая по-късно, защото мисля, че е редно първо да ви разкажа повече за историята на BaliTea. Поне за мен това е детайл от изключителна важност.

Винаги съм обичала да проучвам историята на даден бранд, преди да купя някой от продуктите му ( приятелят ми и до ден днешен ми се подиграва как преди три години прекарах 30 минути в едно малко магазинче в Рим в разговори с продавачката относно историята на бутика, преди да се реша да купя чанта от там). Затова и няма да учудя него и близките си с пояснението, че и този път останах вярна на себе си и и преди да си поръчам чая, реших да прочета малко повече за самата марка.



Оказа се, че идеята за създаването на продукта се е зародила след пътуване до Бали. Красивите природни гледки и хиндуистки храмове на острова, позитивизмът, струящ от местните и една впечатляваща чаена церемония в културната столица на острова - град Убуд, кара хората видели и преживели всичко това да изпитват силен копнеж по Бали и да искат да се връщат там отново и отново. За да постигнат това, а и за да споделят изживяването с мнозината, които не са имали техния късмет, BaliTea създават традиционен балийски чай, следвайки оригинална местна рецепта, включваща чаени листа, изсушени в бамбук, ръчно намачкани и изпечени на бавен огън.

Крайният резултат е напитка, пречистваща духа и тялото, която се характеризира със селекция от типични за острова билки, сред които зелен чай Сенча, мате, корен глухарче, лимонена трева и джинджифил.

Освен че носи душевна хармония, специалната комбинация от билки премахва токсините, регулира апетита, водейки до отслабване, и зарежда организма с необходимата му енергия и антиоксиданти. Най-общо казано - букет от напълно натурални съставки, които ще пречистят ума и тялото ви и най-накрая ще ви помогнат да се сдобиете с плоското коремче от мечтите ви.

В това се убедих лично, след като подобно на много известни дами от родния хайлайф започнах 28-дневния курс на BaliTea. Но своите подробни впечатления от него и резултатите, които постигнах, ще ви споделя в следващите материали. А сега отивам да пия вечерния чай от BaliTea и да стягам багажа за Боровец, където компания преди сутрешното спускане, когато "Ястребец" е още така омайно празен, и вечерния релакс пред камината ще ми прави отново той - любимият ми детокс елексир.