Автор
Woman.bg

Би ли обула това? Обувките от кожа на риба на Manolo Blahnik

Легендарният Manolo Blahnik, който у нас стана известен главно от сериала "Сексът и градът", за първи път пуска на пазара еко обувки.

Обувките са създадени в сътрудничество с Марша Патмос и са в два варианта – с двойна каишка и отворени пръсти и сандали с висок ток в електриково синьо, жълто, черно и телесен цвят, съобщават от inews.bg

Обувките са изработени изцяло от непотребна кожа от рибата тилапия, корк и лико и ще се продават срещу 895 долара.

За работата си с прочутия дизайнер Марша заяви: "Винаги проучвам еко материалите и методите. Обожавам идеята за използването на кожа от тилапия, защото тя е отпадъчен продукт на хранителната индустрия, който иначе остава неупотребен, а в същото време е наистина красив материал за малки изделия.

Много ми харесва идеята за еко продукти да бъде приложена на практика на пазара на луксозни стоки – не трябва да се ограничаваме само до тениските и пазарските чанти".

Маноло, който е известен с красивия дизайн на обувките си, е любимият избор на главния редактор на американското издание на Vogue Ана Уинтур, която през последните десет години е носила само два вида обувки – и двата са на Manolo Blahnik.

"Невероятно съм благодарен на Ана за лоялността ѝ, но ако реши да тръгне в друга посока, ще уважа решението ѝ. Предаден е силна дума, но със сигурност ще бъда наранен", коментира Бланик.