След кратко затишие отново имаме нов герой в нашата рубрика "Би ли обула това", в която ви показваме нестандартни хрумки.

Днес сме се спрели на спираловидните сандали "Mojito", дело на дизайнера Julian Hakes.

Julian е архитект по професия, който има късмета през 2009 г. известен сайт за дизайн да публикува неговия модел обувки. От тук нататък магията на Интернет си казва своето и той успява да стане известен за секунди.

Той започнал да получава обаждания и съобщения от известни личности от света на модата, които искали да се сдобият с неговите нестандартни обувки. Блогърите също приели модела с отворени обятия.

От тук нататък обаче започнали трудностите за дизайнера. Реализирането на проекта се оказало почти невъзможно и Hakes успял да създаде реален чифт обувки едва две години по-късно.

Както се вижда от фотосите, обувките "Mojito" са доста интересни освен с формата си и с факта, че в центъра им липсва подметка:

Впечатляващите обувки вече са били по страниците на издания като Forbes, Vogue, Elle, а Julian получи престижната награда на Drapers за най-добър дизайнер на обувки за 2012 г.