Звездите са демонстрирали тези оригинални и ефектни образи в стил бохо-шик в Instagram. Вземете пример от знаменитостите!

Фърги

Фърги разбира от бохо-стил. Доказателство за това е този неин тоалет с дълга велурена жилетка. Интересен акцент на композицията са шаловете - единият на врата, а другия като колан. Неочакван и стилен ход!



Бохо-факт: стилът бохо се заражда през 60-те години на ХХ в. Името му произтича от думата "bohemian", която обозначава творческите интелектуалци.

Алесандра Амброзио


Топ-манекенката е запалена почитателка на стила бохо-шик. Нейните образи, пропити от духа на свободата и украсени с развяващи се ресни, постоянно се появяват в модните хроники. Последните й тоалети на музикалния фестивал Coachella в Калифорния не правят изключение и за пореден път доказват, че звездата има отличен вкус.



Бохо-факт: бохо-стилът е станал най-популярен в началото на 2000-те години. Именно тогава благодарение на Кейт Мос е заел достойно място в историята на модата.

Кейт Босуърт

В образа си стилната актриса залага на дрехите с етно-елементи, велурените ботуши с остър нос и оригиналната прическа, която се съчетава отлично с тоалета. Различните плитки, особено ако са рошави и небрежни, ще допълнят идеално вашия бохо-образ.



Бохо-факт: важно е тоалетът да запази известна нотка небрежност, все едно дрехите са подбрани набързо и без дълги размисли - дори ако сте посветили няколко часа на съставянето на образа си.

Киара Ферани

Преуспялата и световно известна блогърка от италиански произход не може да не е в крачка с най-новите модни тенденции. Затова не е пропуснала и едно от най-смелите течения на сезона - бохо-стила.



Бохо-факт: основни девизи на стила са естествеността, лекотата и свободата. Затова за бохо са характерни умерени цветове - бяло, бежово, кафяво. Материалите също е най-добре да са натурални и качествени - велур, кожа, памук, шифон, лен, деним.

Попи Делевин

Британката е фотомодел, начинаеща актриса, it girl и сестра на топмодела Кара Делевин. Попи знае как да направи впечатление с тоалета си. Звездата на уличната мода комбинира наметката-кейп с шапка и дълга рокля в стил хипи. Подобна наметка ще се съчетае отлично и с къс панталон или пола с висока талия, а през есента - със skinny jeans и обикновен пуловер.



Бохо-факт: за бохо-стила комфортът е на първо място! Всички дрехи трябва да стоят удобно и свободно, без да сковават движенията. Обувките също трябва да са практични.

Джордан Дън

Топмодел и легендарен "ангел" на Victoria’s Secret, Джордан набляга на аксесоарите. Масивно колие с верижки, монети и мъниста, етно-гривни, десетина пръстена и кръгли очила - това е тайната на знойната хубавица.



Бохо-факт: стилът предвижда екологичност във всичко. Вместо безогледното похабяване на естествени материали в бохо-шика е популярна втората употреба, прекрояването. Дори в престижни колекции се срещат дрехи с история. Ако искате да станете истински адепт на бохо - научете се да работите с ръцете си. Елементите на ръчен труд в декорациите или аксесоарите - понякога умишлено небрежни - са висш пилотаж в бохо-стила.

Ванеса Хъджинс

Непринудеността, естествеността и преобладаващите неутрални оттенъци, тъй характерни за стила бохо, не налагат строга забрана на ярките цветове. Американската актриса и певица Ванеса Хъджинс умело съчетава ярък червен гащеризон с ботуши, чанта, декоративни ресни и шапка с широка мека периферия. Свободните къси гащеризони заслужават особено внимание това лято. Наблегнете на белите такива или напротив - модели с ярки шарки, необичайно деколте или дантелени елементи.


Бохо-факт: в стила бохо има много течения. Бохо-гламур - характеризира се с изискани материали като шифон, изкуствена кожа, дантела. Тоалетите са изтънчени и многослойни. Често включват флорални рисунки и орнаменти пейсли.

Соня Есман

Кумир на младото поколение и прочута блогърка, Соня Есман вече за поредна година предпочита стила бохо за пътувания и шумни музикални фестивали. И несъмнено тези образи много й отиват. Дантелените гащеризони и комбинациите между къси блузи и дънкови къси панталонки са основният й коз!



Бохо-факт: бохо-класиката е ежедневно облекло. Най-популярните материали са вълна, трикотаж, кадифе, жакард и мохер. Често срещан декоративен елемент са ръчно плетените дантели.

Бионсе

Певицата демонстрира добър пример за това как трябва да се носят дълги свободни рокли в стил бохо, като ги комбинира с къса велурена жилетка, груби обувки и шапка. Подобни рокли ще стоят добре и с изключително модерните в момента гладиаторски сандали.



Бохо-факт: стилът бохо-еко включва много елементи от дърво или естествени камъни. Платовете най-често са натурални - лен, коприна, памук. Понякога бохо-еко се пресича със стила винтидж.

Никол Ричи

Никол Ричи с право може да се нарече една от първите и най-постоянни почитателки на стила бохо. Звездата си пада особено много по аксесоарите за глава - шапки, шалове, бандани. Обича и блузите с широк ръкав и етно-декор, които могат да се носят с пола с висока талия или къси панталонки, с тесни или разширяващи се надолу дънки, а също така и със свободен дълъг панталон.



Бохо-факт: достатъчно разкрепостеният и бунтарски стил бохо-хипи е царство на ресните, грубото платно и ярките плетени елементи. За него са характерни ярките и наситени цветове.

Алекса Чънг

Прочулата се с отличния си стил фотомодел, телевизионна водеща и редактор на британския Vogue Алекса Чънг съчетава майсторски елегантната класика с най-новите течения, демонстрирайки всеки път добри попадения! Друга страст на Чънг е модата от 60-те, елементи от която и до днес се появяват в тоалетите й. Последният образ на Алекса с разкошна бяла рокля идва от епохата на хипи.

Бохо-факт: запомнете най-важното - трудно можете да прекалите в стила бохо. Много по-лесно е да развалите образа си с недостиг на елементи. Аксесоарите са основната и най-ярка особеност на бохо. Шалове, шапки, колани, едри бижута и няколко слоя дрехи - не се страхувайте да прекалите. Колкото повече, толкова по-добре!